Sestřička přehled

Sestřička
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52910/sestricka-52910.jpg 4 232 232

Phil Marlowe série

Hlavní protagonistou detektivního příběhu známého autora drsné školy soukromé očko Phil Marlowe, kterému se zželí mladé nesmělé ženy, marně pátrající po údajně zmizelém bratrovi. Ačkoliv nabízí směšný honorář, Marlowove se případu ujme. Samozřejmě netrvá dlouho a narazí na bratrovy stopy. Při té příležitosti se mu připletou do cesty další nebezpečně krásné a ne nedostupné mladé ženy i několik mrtvol. Podezřelých přibývá, policie skřípe zuby a vše směřuje do jednoho místa - do Hollywoodu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Odeon

The Little Sister, 1949

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestřička. Přihlašte se a napište ho.

Lady Greystoke
20.11.2024 3 z 5

Tato kniha se mi v knihovně octla tak nějak náhodou a tak jsem od ní ani nic moc nečekala. Takže jsem byla mile překvapena, že mě od začátku bavila (a často pobavila) Ale pak jsem se v tom nějak ztratila a nakonec to za moc nestálo.

LuccBizon
31.07.2024 5 z 5

Posloucháno jako audiokniha a super. Herec sice ráčkoval, což mi zpočátku přišlo trapné, ale pak jsem ocenil jeho přednes a řekl si 'proč ne'? Kdo jsem já abych někomu zavíral dveře? Četl dobře a nějaká logopedická drobnost ho v mých očích nemůže diskvalifikovat.
Sestřička má v češtině bonus, že odpovídá anglickému nurse, což v příběhu hrálo roli. Až později jsem si dohledal originální název, takže už vím, ale pořád mi to přijde jako geniální náhoda.
Kniha se čte (poslouchá) jedním dechem. Jakoby nezestárla ani o rok, přitom od vydání uplyne letos krásné třičtvrtě století! Marlowe je hodně dobrej řízek. Krize středního věku mu dává co proto, ale nervy má ze železa a pusu má prořízlou tak akorát. Fakt skvělý hrdina a určitě si něco s ním i přečtu, nejen poslechnu. Další postavy jsou také pěkně podány. Ano, občas jimi hýbou až přepjaté emoce, i když vzápětí jsou chladné a vypočítavé a dokonale se ovládají, obzvláště herečky. Inu Hollywood. Případ je to dost spletitý plný intrik a byl jsem rád za občasné opakovačky, obzvláště když měly podobu štiplavých dialogů protkaných skvělými hláškami a přirovnáními. Vždy, když už jsem měl pocit, že vím, tak jsem zjistil, že jsem za Philem pořád o krok až dva zpět. Ale to nevadí, to k tomu patří! Skvělá (audio)kniha!

Blue
18.04.2024 3 z 5

Musím říci, že Dáma v jezeře byla lepší. Sestřička se sice také dobře četla, ale to je asi tak vše. Samotný případ byl nezajímavý a vlastně ani vyprávění nebylo nijak napínavé. Není to kniha, od níž se čtenář nemůže odtrhnout.

Kniha Sestřička v seznamech