Piko: Junkies' lives matter: Na životech feťáků záleží přehled
Apolena Rychlíková , Pavel Šplíchal
Knížka mapuje užívání nejznámější české drogy od prvních vařičských bytů v komunistickém Československu po současné trendy jako pikařské instagramy, drogy ve vyloučených lokalitách nebo protidrogovou prevenci ve vězení.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Piko: Junkies' lives matter: Na životech feťáků záleží. Přihlašte se a napište ho.
Nevim,co tato kniha dělá s lidmi, kteří si myslí,že se s pikem nikdy nepotkali ani nepotkají. Co dělá s naivními rodiči, kteří nechtějí vidět a vědět,že je to všude. Pro mě chvíli zoufalství, pak cesta k pochopení a vděčnost,že si tu práci někdo dal,že tenhle průser pojmenoval. Pro mě i očištění blízkého člověka, i jeho život byl cenný.
Kolik hvězdiček se dává něčemu, co vás drásá tak, že si připadáte jako mentální masochista?
Velmi podrobná a zajímavá, názory rozhodně neotřelá sonda do světa, který neznám. Ale jako matku teenagerů mě to dost vyděsilo, ten rozptyl věku začátků s drogami od 8-42 let je neuvěřitelný. Smutno mi bylo, ale i tak děkuji za trochu jiný pohled nutící k přemýšlení.
„Drogy nakonec přemůžou i rodičovský pud.“
Kniha Piko: Junkies' lives matter: Na životech feťáků záleží v seznamech
Audiokniha Čro. Velmi zajímavé téma, pro mě osobně rozšíření obzorů. Například jsem nikdy nepřemýšlela nad tím, že i sedmdesátiletí důchodci mohou být narkomani... nebo že někteří lidé se tím svinstvem jen udržují v kondici, přitom to na nich nikdo nepozná. Určitě nesouhlasím se všemi názory autorů, ale jsem ráda, že jsem si jejich knihu mohla poslechnout.