Ostrov lásky přehled
Christopher Moore
Pilot Tucker Case série
1. díl >
Dobrodružný, humorně laděný příběh věčného smolaře, pilota Tuckera Case, který se odehrává ve vzdálené Mikronésii. Hlavním hrdinou románu je soukromý pilot Tucker Case, podivný chlapík, tak trochu dobrodruh a věčný smolař. Jeho příběh začíná, když v opilosti havaruje se svěřeným letadlem a takto přijde o pilotní licenci. Po nehodě dostane zvláštní pozvání na vzdálený ostrov Alualu, v odlehlé části Mikronésie, od neznámé misionářské společnosti doktora Curtise. Tuck Case se tak neočekávaně stane účastníkem podivných událostí a nekalých obchodů doktora Curtise. Román má vtip a humor, dobře se čte a zaujme více kluky a muže. ... celý text
Literatura světová Dobrodružné Humor
Vydáno: 1998 , AlpressOriginální název:
Island of the Sequined Love Nun, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov lásky. Přihlašte se a napište ho.
Autor má na můj vkus velice bujnou fantazii. Neřeknu, kdyby kniha byla zařazena v žánru fantasy, ale není. Toužila jsem po prosté dobrodružné knize, ale dostala jsem celkem bizarní příběh s bizarními postavami. Tohle bylo na mě opravdu moc. Mám ráda uvěřitelné příběhy, tohle nebylo uvěřitelné ani trochu.
Když jsem před časem poslouchal Nejhloupějšího anděla, zjistil jsem, že mu předchází Ostrov lásky, pak bylo jen otázkou času kdy se mi ho podaří sehnat. Ten čas nastal a já se pustil do čtení. Úvodní scéna je minimálně pro chlapa, i jako čtenáře, dost bolestivá. Začátek mi přišel trochu nudný, i když nebyl nijak rozvleklý, ale když se Tucker dostal do Mikronésie děj se pro mně stal dost poutavý.
Téměř všechny kapitoly s Kněžkou nebes prostupuje erotické napětí, takové jak jsem si už u Moora zvykl. A je to stejně nadpřirozené jako všechny ostatní Moorovi knihy, ale ne tak šílené jako Anděl. Na druhou stranu je tu jakýsi morální tlak na čtenáře, o tom že některé věci se prostě nedělají.
Kniha Ostrov lásky v seznamech
humor ostrovy netopýři Mikronésie piloti
2007 | Špinavá práce |
2006 | Nejhloupější anděl |
2017 | Použité duše |
1998 | Ostrov lásky |
1998 | Kojotí stesk |
Popravdě řečeno, mě kniha nijak zvlášť nezaujala. Přečíst se dá, místy je kniha i vtipná, absurdnost ostrova je až uvěřitelná, ale kdybych knihu nečetla, o nic bych nepřišla.