Píseň kamene přehled

Píseň kamene https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12246/pisen-kamene-12246.jpg 4 46 46

Temný, antiutopicky laděný román populárního, dnes již kultovního skotského spisovatele, je příběhem vášně, zvrácené lásky, zrady a smrti. Děj je zasazen v blíže neurčené době v bezejmenné zemi, vysávané občanskou válkou. Krajinou se potulují partyzánské skupinky a zabíjejí a plení na každém kroku. Vtrhnou i do poklidného a odloučeného života dvojice hlavních hrdinů, Abela a Morgan, kteří obývají rodinné šlechtické sídlo. Prastarý zámek, svědek jejich temného tajemství, je vlastně dalším hrdinou a stejně jako Abel a Morgan, ani on neunikne pohromě, která je jen odrazem rozkladu uvnitř jeho zdí. Překlad Pavla Horáková.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

A Song of Stone , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Píseň kamene. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

LuccBizon
30.09.2021 5 z 5

Kniha mého srdce. Věděl jsem, že je to neuvěřitelný autor, ale to, co jsem četl, nechalo má ústa široce rozevřená. To není próza, to je poesie v próze, a to jak v přímém tak v přeneseném významu. Útlá kniha, která vaši hlavu zasáhne vahou Kodexu Gigas.

Politre
29.03.2021 5 z 5

Velice atmosférické a temné dílo odehrávající se ve válkou zmítané době, napsané krásným poetickým jazykem. Nedovídáme se o jakou válku se jedná, avšak ve své podstatě to není pro příběh důležité, protože není každá válka krutá a zbytečná? Hlavním vypravěčem je zde Abel, jenž je společně se svou sestrou, kterou vroucně miluje a ona jeho, odvlečeni partyzány na jejich vlastní zámek a na němž jsou drženi. A tak jak se postupem vyprávění zámek rozpadá, bortí a ničí, tak i vše okolo spěje ke tragickému konci. Už dlouhu jsem nečetl nic tak krásně napsaného s tak krutým a syrovým závěrem. Svou náladou zde spatřuji určitou podobu s některými díly McCarthyho (Cesta, vnější tma).


R47
30.01.2021 4 z 5

Ta atmosféra... Jedinečná a tajemná. Plná náznaků.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Píseň kamene v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x