Tanec s draky přehled

Tanec s draky
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124835/bmid_tanec-s-draky-OaI-124835.jpeg 5 2750 2750

Na východě, sužována svými nepřáteli, vládne jako královna města postaveného na prachu a smrti Daenerys, poslední potomek rodu Targaryenů, jejíž draci vyrostli do hrůzné dospělosti. Nyní, když je známo místo jejího výskytu, se mnozí vydali Daenerys a její draky hledat. Mezi nimi i trpaslík, Tyrion Lannister. Mezi další hledače patří dornský princ, železný kapitán i tajemný modrovlasý mladík, který zdaleka není tím, za koho jej vydávají... Na severu stojí velká Zeď z ledu a kamene – stavba pevná jenom tak, jako jsou pevní ti, kdo na ní slouží. Jejím 998. velitelem byl zvolen nemanželský syn Eddarda Starka, Jon Sníh, který má nepřátele jak v Hlídce, tak za Zdí, kde se šikují k útoku armády divokých... A za Zdí je i malý chlapec, jeho bratr Bran, obdařený dosud netušenými schopnostmi.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Talpress
Originální název:

A Dance with Dragons, 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tanec s draky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (231)

Richard Skolek
04.08.2024 5 z 5

Potřetí jsem došel na konec této série a potřetí mě moc mrzí, že se dalších dílů téměř jistě nedočkám. Na druhé straně to nijak nesnižuje ten čtenářský zážitek. George Martin píše naprosto úžasně. Delší série si vždycky prokládám jinými knihami a právě tam si člověk uvědomí, o kolik je tento autor před jinými napřed.

Při každém čtení navíc najdu spoustu nového. Tentokrát mě nejvíc zaujala práce s detaily. Procházejí postavy rybím trhem? Je tam vyjmenováno osm druhů ryb, které jsou k dostání, ačkoliv jsou hrdinové během jednoho odstavce pryč. Mihne se v příběhu skupina žoldnéřů? Autor nám jich představí nejméně deset a každému vymyslí nápadité jméno, ačkoliv už je znovu neuvidíme. A takhle je to se vším – každé místo má nějaký příběh a historii, každý šlechtic má milion příbuzných. Martin zkrátka píše, jako by měl nekonečné zdroje, jako by disponoval neomezeným časem, energií i fantazií. Když to řeknu jinak – tam, kde by se jiní spisovatelé zbytečně nevyčerpávali, protože to není nutné, je Martin vždy nekompromisní a jde do toho na sto procent.

Zároveň je právě tato velkolepost nejspíš jednou z věcí, které ho na stará kolena doběhly a zablokovaly další díly…

Ailee
29.06.2024 2 z 5

Konečně konec. Tak málo děje na tak moc stránkách. Tolik střípků, které ve finále k ničemu nevedli. Osekat tak minimálně 70% a byl by to skvělý příběh, který bych MILOVALA. Akorát by se nesměl ztrácet pod kupou zbytečného balastu. Děkuju, ale pro mě prostě ne.


V.Skywalker
11.03.2024 5 z 5

Více stran, než by bylo za potřebí. Rád jsem po osmi stech stranách absence v hostině pro vrány opět uvítal Jona Sněha, jeho dějová linie byla snad nejlepší. Kdežto být u řešení komunální politiky v zámoří jsem nemusel.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (21. týden)

19.05.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2012 - Locus Awards (Best Fantasy Novel)
2011 - Goodreads Choice Awards (Best Fantasy)


Kniha Tanec s draky v seznamech

v Právě čtených97x
v Přečtených4 456x
ve Čtenářské výzvě164x
v Doporučených304x
v Knihotéce1 405x
v Chystám se číst858x
v Chci si koupit328x
v dalších seznamech10x