Pistolníci divokého Západu přehled

Pistolníci divokého Západu
https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86001/bmid_pistolnici-divokeho-zapadu-o9a-86001.jpg 4 18 18

Divoký západ s kovboji v sedlech rychlých koní a se zázračně střílejícími pistolníky je dodnes živou pohádkou. K jejich životním epizodám se vrací nejen westernová literatura, ale především hollywoodský průmysl. Jací však byli skuteční hrdinové této epochy americké historie? V jedenácti kapitolách své knihy předkládá autor na tuto otázku odpověď a popisuje opravdové případy revolverových hrdinů jako třeba Jesse Jamese, Buffalo Billa nebo Billyho Kida, kteří se svými zločiny zapsali do dějin.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pistolníci divokého Západu. Přihlašte se a napište ho.

čef
01.03.2020 5 z 5

Jak to bylo se známými pistolníky Divokého západu jako Divokým Billem, Calamity Jane, Jessie Jamesem nebo Billy Kidem, abych zmínil jen ty u nás nejznámější, se stejně přesně nedozvíme. Ani to nejde, ani to po těch víc než 100 letech vzhledem k děsivým okolnostem života po válce Severu proti Jihu, není možné. Autor se o to sice pokusil a v této knížce vyvrátil nejednu legendu, ale kdo ví, možná vytvořil další. Ale o to nakonec vůbec nejde. Doba tohoto těžkého bezpráví a rozvratu je už naštěstí daleko za námi a tak si dnes můžeme tyto skoro pohádky v klidu přečíst.

Mirbu
17.01.2019 4 z 5

Pěkně zpracované povídání o slavných postavách Divokého západu. Autor tyto příběhy očistil od různých legend a podal nám svědectví o skutečných událostech tehdejší doby.

Kniha Pistolníci divokého Západu v seznamech