Třetí planeta smrti přehled
Harry Harrison
Planety smrti série
Planeta Felicity měla být novým domovem Pyrranů. Na první pohled krásná planeta s dostatkem přírodního bohatství. Jenže pod krásnou slupkou se skrývá – třetí planeta smrti. Vládce planin Temuchin a jeho bojovníci jsou nepřekonatelnou překážkou kolonizace planety. Narazili Pyrrané na protivníky sobě rovné? Poradí si Jason dinAlt i tentokrát? Třetí kniha z trilogie samostatných příběhů o planetách smrti jednoho z klasiků science fiction. Milovníci akční, dějem nabité sci-fi se mají na co těšit...... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1992 , AF 167Originální název:
Deathworld 3, 1968
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třetí planeta smrti. Přihlašte se a napište ho.
Jason dinAlt se snaží přesvědčit Pyrrany, aby odletěli ze své planety a kolonizovali planetu Felicity, protože jedině tak můžou dál rozvíjet svojí civilizaci. Ovšem na planetě Felicity jsou vládci planin a jejich vůdce Temuchin nedá svou zemi zadarmo. Třetí díl této klasiky opět přináší jako předchozí díly skvělý příběh o smrtící planetě a hlavně děj nabitý akcí od začátku do konce.
Oddechová rychlovka opět tak trochu ve stylu Marka Stonea. Jen tu schází android Ray. Jason je taky nezničitelný, vždy si ví rady a na jakékoliv primitivní planetě prostě udělá pořádek. A je to tak asi dobře.
Kniha Třetí planeta smrti v seznamech
1995 | Na západ od ráje |
2001 | Kladivo a kříž |
1991 | Druhá planeta smrti |
1995 | Ocelová krysa |
1999 | Zima v ráji |
Třetí díl série planet smrti jsem četl hned v závěsu za druhým a možná to byla chyba. Vlastně se nic nezměnilo. Jason dinAlt už zapomněl na to, jaké to bylo na první a druhé planetě smrti a spadnul zase do stejného průseru. Tentokrát ale na planetě, která ale pro změnu hodně připomíná temnej středověk. Jakože opět super, sranda, ironie a sarkasmus stříká ze všech směrů, ale vlastně je to pořád dokola to samé.