Platnéř (2022) | Databáze knih

Platnéř přehled

Platnéř
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536528/bmid_platner-661e7ac300a95.jpg 4 656 656

Platnéř série

1. díl >

Strach ovládl Staré Město pražské a není radno vycházet po setmění. Lidé si ale nejsou jisti životem ani za okovanými dveřmi svých domů. Jsou vyloupeny truhly cechů na Staroměstské radnici a rychtář Pardus si již začíná zoufat. Nedaří se mu rozprášit tlupu Jouzy Čerta a navíc se jeví, že tlupě pomáhá někdo z blízkého okolí krále Václava IV. A k tomu se ještě na domech a jejich střechách začne objevovat přízrak, který někteří považují za netopýra, jiní za obrovského pavouka. Platnéřský učeň Lukáš zažívá strastiplné roky v domě svého strýce a má jen dvě touhy: vyučit se řemeslu a být v blízkosti Angely, dcery vyslance milánského vévody. Avšak aniž by si to přál, je vtažen do dění, které děsí město, a od té chvíle začíná hon i na něho. Každé jeho klopýtnutí může být tím posledním... MP3 ke stažení (529 MB)... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Platnéř. Přihlašte se a napište ho.

Kšandy
13.02.2025 5 z 5

Přečteno na doporučení rodiny. Moc hezky napsané a krásně se čte. Jsem velmi zvědavá, co se dále bude s Lukášem dít.

zandu
22.01.2025 audiokniha 5 z 5

No páni! O tomto spisovateli jsem doteď neměla ani páru. Úplnou náhodou jsem narazila na tuto sérii, když jsem hledala, co bych poslouchala v čase, když jsem byla indisponována s očima a nemohla jsem si sama číst. Matoušem Rumlem načteno naprosto bravurně a hned se pouštím do poslechu druhého dílu. Životní cesta Lukáše mě chytla a já jsem zvědavá, co dalšího mu osud nachystal.

HandyYeti
20.01.2025 5 z 5

Tahle série od pana Niedla je moje nejoblíbenější. Je to jednoduché, vtipné a skvěle se to čte. Škoda, že má jen 3 díly.

Kniha Platnéř v seznamech

v Mé knihovně225x