Pavoučí síť přehled
František Niedl
Lukášovi, platnéřskému tovaryšovi, se podařilo za přispění svého příznivce Lorenza Scorsiniho šťastně uniknout z Prahy, kde mu bylo několikrát ukládáno o život. Co mu asi přinese jeho nový domov, Miláno? Město platnéřských mistrů, ale i mistrů v používání dlouhých nožů.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pavoučí síť. Přihlašte se a napište ho.
Niedl je za mě král historických románů.
Série o mladém platnéři je moje nejoblíbenější. Živé postavy, strhující příběh, nadhled, lehkost a určitá naivita příběhu je dokonalou kombinaci kterou Niedl umí profesionálně zkombinovat. Doporučuji.
(SPOILER) Lukáš se po pražských peripetiích dostává do Milána, kde se postupně zdokonaluje v platnéřském umění.Posléze je však unesen skupinou elitních zabijáků, mezi kterými přežije jen díky své chytrosti a svému umu a dokonce si vyslouží i svobodu.Následně je vtažen do politických intrik, kde má též svou roli.Nakonec přeci jen přezevše složí mistrovské zkoušky a stává se mistrem platnéřským a před ním je další nedobrovolná cesta a Viscontiho úkol.
Kniha Pavoučí síť v seznamech
v Mé knihovně | 195x |
2006 | Čtvrtý králův pes |
2012 | Platnéř |
2012 | Útěk do pekel |
2013 | Čas vlků |
2016 | Rytíři z Vřesova |
Druhý díl za mnou a nadšení z poslechu této série mě neopouští. Jen ten Lukáš mi přijde až zbytečně moc dokonalý. Všechno umí, všechno zná... asi mě to trochu ruší, ale jinak nemám co bych vytkla. Vrhám se na závěrečný díl a jsem opět zvědavá, jaké strasti a slasti Lukáše čekají :-)