Plavba Jitřního poutníka přehled

Plavba Jitřního poutníka
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/2277/bmid_letopisy-narnie-plavba-jitrniho-pou-92p-2277.gif 4 1898 1898

Letopisy Narnie série

Je spousta dveří, ale pouze jedny vedou do jiného světa. Projděte s námi do země zázraků a kouzel - do Narnie! Vydejte se společně s Edmundem, Lucinkou a Eustacem na loď prince Kaspiana a hledejte sedm přátel, kteří se dávno ztratili s princovým otcem při nebezpečné plavbě k Východním ostrovům.

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

The Voyage of the Dawn Treader, 1952

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plavba Jitřního poutníka. Přihlašte se a napište ho.

Sybelle
16.08.2024 4 z 5

V tomto díle samotná Narnie nemá žádnou roli. Díky plavbě Kaspiána se člověk seznámí s okolním světem a neprobádanými ostrovy a trochu fungování světa. Je to hlavně dobrodružný příběh v klasickém duchu série. Vyprávění se opět velmi pěkně poslouchalo. Má v sobě tak trochu předzvěst konce série. I když je to vydáním třetí díl, dějově spadá až do druhé poloviny série.

Ann.e
31.07.2024 4 z 5

Shodou okolností jsem četla knihu v době, kdy dávali v televizi stejnojmenný film Letopisů Narnie. Samozřejmě jsem se nemohla nedívat a nesrovnat děj filmu a knihy (viděla jsem ho už předtím, ale většinu jsem zapomněla). Film je za mě trochu propracovanější, je tam přidána linka o šířícím se zlu, které si žádá lidské oběti a pronásleduje i naše hrdiny, kteří tak bojují i se svými vnitřními běsy, což přidává filmu psychologický rozměr (za mě velké plus). Kniha mi připadala trochu uspěchaná a trochu jako inventář ostrovů, na které děti narazí.

Venny345
31.07.2024 4 z 5

Ale tak jooo, byla to nostalgie, bylo to krásné, bylo to magické. Sice tento díl (a asi už žádný další) nedosáhne na první díl, ale i tak se mi moc líbil.
Ta lehkost, se kterou Lewis vypráví, je opravdu neuvěřitelná a i v dospělosti mě to táhne do Narnie, abych také mohla prožít taková dobrodružství.

Kniha Plavba Jitřního poutníka v seznamech

v Přečtených3 476x