Plavba Jitřního poutníka přehled

Plavba Jitřního poutníka
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42676/bmid_plavba-jitrniho-poutnika-WXp-42676.png 4 1889 1889

Letopisy Narnie série

< 3. díl >

Ve třetím díle Letopisů se do Narnie dostává vedle Edmunda a Lucie také jejich bratranec Eustác. Ocitají se rovnou na palubě Jitřního poutníka, lodi, na níž vyplouvá na svou objevitelskou cestu princ Kapsian. Eustác se na samém počátku dobrodružné výpravy promění, pro svou hamižnost a škodolibost, v draka. Nakonec se vše v dobré obrátí a přes mnohé útrapy a boje doputuje posádka Jitřního poutníka až na samý konec světa.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

The Voyage of the Dawn Treader, 1952


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plavba Jitřního poutníka. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (141)

Sybelle
16.08.2024 4 z 5

V tomto díle samotná Narnie nemá žádnou roli. Díky plavbě Kaspiána se člověk seznámí s okolním světem a neprobádanými ostrovy a trochu fungování světa. Je to hlavně dobrodružný příběh v klasickém duchu série. Vyprávění se opět velmi pěkně poslouchalo. Má v sobě tak trochu předzvěst konce série. I když je to vydáním třetí díl, dějově spadá až do druhé poloviny série.

Ann.e
31.07.2024 4 z 5

Shodou okolností jsem četla knihu v době, kdy dávali v televizi stejnojmenný film Letopisů Narnie. Samozřejmě jsem se nemohla nedívat a nesrovnat děj filmu a knihy (viděla jsem ho už předtím, ale většinu jsem zapomněla). Film je za mě trochu propracovanější, je tam přidána linka o šířícím se zlu, které si žádá lidské oběti a pronásleduje i naše hrdiny, kteří tak bojují i se svými vnitřními běsy, což přidává filmu psychologický rozměr (za mě velké plus). Kniha mi připadala trochu uspěchaná a trochu jako inventář ostrovů, na které děti narazí.


Venny345
31.07.2024 4 z 5

Ale tak jooo, byla to nostalgie, bylo to krásné, bylo to magické. Sice tento díl (a asi už žádný další) nedosáhne na první díl, ale i tak se mi moc líbil.
Ta lehkost, se kterou Lewis vypráví, je opravdu neuvěřitelná a i v dospělosti mě to táhne do Narnie, abych také mohla prožít taková dobrodružství.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Plavba Jitřního poutníka v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených3 457x
ve Čtenářské výzvě93x
v Doporučených144x
v Knihotéce802x
v Chystám se číst192x
v Chci si koupit52x
v dalších seznamech13x