Po záhadných stopách přehled
Jaroslav Mareš
Tato kniha se vydává po stopách neznámých velkých zvířat – ať už existujících nebo zatím považovaných za legendu. I další kniha význačného českého zoologa a kryptozoologa pátrá po existenci zatím neznámých zvířat, o kterých vědci nemají nezvratné důkazy, a znají je pouze z vyprávění domorodců, cestovatelů, z historických záznamů a různých legend. Autor objasňuje záhady kolem legendárních žraloků z Havaje, obřích chobotnic ze starých námořnických legend, potomků ptakoještěrů z hraničních oblastí Zairu a Zambie a záhadného živočicha mokele mbembe z Konga, který by mohl být přežívajícím dinosaurem. Kniha je velmi zajímavá, poutavá a čtivá a zároveň přináší solidní vědecké informace.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Po záhadných stopách. Přihlašte se a napište ho.
Právě jsem se vrátil k této krásné knize. Děsivé okřídlené kongamato a obrovské mokele mbembe dráždí fantazii a díky úžasné Marešově imaginaci lákají k vypravení expedice, která snad odhalí jejich pravou identitu. Možná že je ale lepší nechat fantomy z tropických bažin spát.
Dobrodružné cestopisné pátrání po tvorech z domorodých pověstí a hledání možného skutečného zvířete, které by mohlo být jejich předlohou, mnohdy vyhynulého. Za mne absolutní hodnocení, jedna z mých nejoblíbenějších knih napříč všemi autory i žánry.
Kniha Po záhadných stopách v seznamech
2005 | Kurupira: Zlověstné tajemství |
2001 | Hrůza zvaná Kurupira |
1997 | Svět tajemných zvířat |
2008 | Smrt ve sloní trávě |
1993 | Legendární příšery a skutečná zvířata |
U této velmi dobře vypravené publikace s velkým množstvím fotografií jsem se dobře pobavil. I když je jasné, že je tu přítomna značná autorova imaginace, přesto kniha čtenáři přibližuje vědecký obor zvaný kryptozoologie. Osobně nejvíc tleskám autorovým popisům vědeckých výprav a objevů.