Počkej si na loňský rok přehled

Počkej si na loňský rok
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/2920/bmid_pockej-si-na-lonsky-rok-lM1-2920.jpg 4 153 153

Dickovy příběhy jsou zpravidla rafinovanou montáží subjektivních realit jednotlivých postav a nenápadně naznačují, že „duševní choroba“ zůstává v různé míře existenční součástí reality každého člověka. Podobný problém má i lékař, dr. Eric Sweetscent, hrdina tohoto Dickova podivuhodného románu. Vždyť planeta, na níž žije, se zmítá v nekonečné válce, a navíc jeho žena je závislá na droze, která přenáší své uživatele do budoucnosti či minulosti. Navíc na osudu Sweetscentova nového pacienta závisí osud celé zeměkoule.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Argo

Now Wait for Last Year, 1966

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Počkej si na loňský rok. Přihlašte se a napište ho.

OdvaznyMladyMuz
06.08.2024 5 z 5

Stačí se začíst a ono to najednou neskutečně šlápne.

Jsem jeden z těch, co s tou správnou dávkou cestuje do budoucnosti. Ale maximálně tak o den a ne o deset let.

Luigi1
19.08.2023 5 z 5

Tato kniha měla spád a dala se číst nepřetržitě

opic 12
20.04.2023 5 z 5

Někdy před deseti lety a stejné dnes jako kdysi.At už je realita a její povaha jakákoli.
První,druhá,třetí kapitola.Ve čtvrté už jste jako doma.Takhle je to u něj vždycky.
Nejdřív se nechytáte,pak vás to sežere a na konci vyplivne.
Prostředí sci-fi spíše jako kulisa,berlička.Pro rozehrání vztahů a mezilidských propletenců.
Právě v tom zasazení a konkrétně v cestovce-časovce.Dick vždy dokázal vytěžit ze zápletky něco o lidech a jejich prazvláštních osudů.Psychologie s návyky i s nelehkovážnou duševní stránkou.
Vždyt i sebezapřisáhlejší odpůrce podpůrných i jiných látek,možná připustí,že to tady bylo již od Adama.I ten lovec mamutů potřeboval nějaký stimul :)
Budoucnost v tom nebude jiná.Navíc si tu realitu děláme složitou i náročnější.
To by se z toho jeden ...
Jako tak typicky a jako obvykle u Dicka,jde tu především o lidi samotné.
Autor měl osobní zkušenosti s hodnými i těmi druhými a nepřestal věřit v ně samotné.
Samozřejmě si občas nevyhnutelně jistě také rozsšiřoval obzory.
Neprozkoumané vrstvy jistě zkoumal v té jeho REALITĚ i jiných.
Samosebou,když o něčem píšu,bylo by dobré to poznat.Aby to bylo jako ze života :)
A v těch jeho knížkách to jednoduše je.
Jednoduše a prostě všechno.
Proč to všechno je právě tak,jak to je.Proč to není tak a není zrovna jinak.
Aby to nebylo všechno nakonec úplně jinak a my se mohli ptát a hledali odpovědi.

Kniha Počkej si na loňský rok v seznamech

v Mé knihovně106x