Pod africkým sluncem přehled

Pod africkým sluncem
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491306/bmid_pod-africkym-sluncem-P7f-491306.png 5 527 527

Do exotického prostředí nedotčené Keni je zasazena sága o osudech dvou rodin: anglického lorda Valentina a jeho křehké ženy Rose a domorodé rodiny z kmene Kikuju, především však jejich krásné šamanky Wachery. Vztah mezi těmito dvěma rodinami je naplněn vražednou nenávistí, zapovězenou láskou, násilím i soucitem, které přetrvávají i do dalších generací.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Green City in the Sun, 1988


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod africkým sluncem. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (103)

manka71
15.10.2024 5 z 5

Moje první kniha od paní B. Wood a musím říct, že dost dobrý. Mám ráda příběhy protknuté skutečnými událostmi, člověk se vždy dozví i něco nového. Líbilo se mi, že kniha není jen černobílá, že ukazuje obě strany domorodé Kikuje i anglické přistěhovalce. Na jednu stranu chtít Afričany přenést během jedné generace z doby kamenné do evropského dvacátého století a dát jim lékařskou pomoc a vzdělání a na druhou jim nedát možnost uplatnění a tohle všechno se Angličanům vrátilo jako bumerang a bohužel to vzalo spoustu životů na obou stranách. Krásná kniha o dějinách Keni, je zde popsáno mnoho problému se kterými se tato země potýkala a potýká.

Myš007
20.08.2024 5 z 5

Nádherná kniha. Trvalo mi cca. prvních 50 stránek, než jsem se začetla, ale pak už jsem se od čtení nemohla odtrhnout. Autorka popisuje krásy africké přírody tak barvitě, až jsem měla pocit, že se tam procházím. Skoro jsem záviděla Grace, že má vlastní ochočenou gepardici, která s ní spí v posteli a Rose má jako domácí mazlíčky opičky. Velice napínavý příběh několika generací. Mou nejoblíbenější postavou byla rozhodně odvážná energická Grace a hned po ní Debora. Bylo mi líto ubohé Rose, která k tomu všemu chudinka ve své naivitě přišla jak slepá k houslím, štval mě nafoukaný a egoistický Valentin. Bavila mě Wachera – její zatvrzelost a to, jak si zásadně vždy a za každých okolností dělala, co chtěla. Postav tam bylo opravdu mnoho, což je ovšem poměrně logické u knihy, která má 600 stran a děj se odehrává téměř po celé století. Postavy se mi v žádném případě nepletly a u čtení se nešlo nudit. Dozvěděla jsem se zajímavé informace o historii Keni a o povstání MAU MAU, o jehož existenci jsem do teď nevěděla. Autorka se také věnovala problematice ženské obřízky. Při scéně, kdy se mladé dívky koupou v jezeže v ledové vodě, zpívají a nakonec jak zfanatizované kráčí k obřadu, kde jim znetvoří genitálie tak brutálním způsobem, přičemž ledová voda je jediná anestezie mě opravdu hodně mrazilo. A závěr knihy ? No prostě úplně NEJ ! Hlavně mě dostalo, kdo vlastně nakonec zavraždil Valentina, měla jsem několik tipů, ale tohle mě nenapadlo. Knihu dávám do oblíbených a časem se určitě pustím do dalších knih od této autorky. Teď si ale na oddech dám něco českého.


ela1972
13.01.2024 5 z 5

Moc krásná kniha. Jako ostatně skoro všechny knihy paní Woodové.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (48. týden)

28.11.2021


Citáty z knihy (3)

Všichni máme dva životy, jeden, do kterého se rodíme, a druhý, který hledáme, který si pro sebe vytváříme. Já myslím, že ty jsi mezi nimi teď uvázla. Musíš najít svou cestu ven.


Hledej svůj osud tam, kam tě vede tvé srdce. Nikdy nezapomeň na místo, kde ses narodil, vždy je miluj, ale jdi svou vlastní cestou tak, jako dítě musí opustit svou matku.


Svět je jako úl. Všichni vcházíme stejnými dveřmi, ale žijeme v různých celách.


Kniha Pod africkým sluncem v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených949x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených66x
v Knihotéce277x
v Chystám se číst218x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech5x