Pod magnolií přehled

Pod magnolií
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515491/bmid_pod-magnolii-uaQ-515491.jpg 4 14 14

Fabien Lawrence Whitefield byl odmala zvyklý poslouchat od své babičky příběhy z historie svého rodu. Jednoho dne při společném vyklízení rodinného domu najdou pradědečkův deník. Protože ale na Fabiana netrpělivě čeká kamarád Pete, nechá starou paní odhalovat tajemství deníku samotnou. A pak se věci podivně zvrtnou. Babička skončí v nemocnici a Fabien, než ji půjde navštívit, musí vyplnit slib Peteovi, že se s ním zúčastní pokusu u podivného staříka. Ten si usmyslel, že sestrojil zařízení na cestování v čase. Je to samozřejmě směšné, dokud… Jakkoli se to jeví jako zcela nereálné a nepochopitelné, Fabienovi se povídačky jeho babičky budou asi ještě sakramentsky hodit!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod magnolií. Přihlašte se a napište ho.

giraffe
21.12.2023 4 z 5

Trošku možná očekávané vyústění, ale možná, že jen pro mě, vzhledem k tomu, že už jsem dílek co si hrají s časem četla celkem dost. Každopádně to příběhu nijak neubralo na čtivosti. Postavy i zápletka jsou zpracované opravdu hezky.

Jenny46
24.11.2023 5 z 5

Kniha mě lákala od té doby co jsem viděla obálku, nechápu proč intuice byla silná a neměla představu o příběhu anotaci jsem nečetla...
Příjemné překvapení nelituji, že jsem si včera knihu koupila stojí za to, nádherný příběh, který chytne za srdíčko
Doporučuji!!!

Miri10
26.07.2023 5 z 5

Pod magnolií je sice rozsahově kratší (jedná se o novelu), ale obsahově neskutečně bohaté dílko.

Tím, že nejčastěji vyhledávám příběhy o lásce, většinou v nich bývá hlavní hrdinkou žena. V téhle knize je jím ale mladý muž Fabien, který je tak trochu svéráz a nedá se ho nemilovat. Mluví tak, jak mu pusa narostla, s ničím si neláme hlavu a nejraději by svůj čas trávil s přáteli nebo na večírku. Jeho bezstarostný život se ale změní v minutě, kdy vstoupí do pokusné laboratoře, nechá si na hlavu nasadit prazvláštní zařízení a... nedopatřením putuje desítek let do minulosti. Tam musí vystřízlivět, postavit se nelítostným podmínkám divokého jihu a najít cestu zpět domů.

Nechci prozrazovat spoilery, ale tenhle příběh až neuvěřitelně věrně kopíruje tehdejší poměry obyčejných lidí. Zrušení otrokářství, modré kabáty (jak si Fabien přejmenuje vojáky), plantáže s bavlnou a hromada dalších samozřejmostí tehdejší doby. K tomu láska, napětí i humor, vše zabaleno do parádně čtivého kabátku a dostaneme knihu, od které se nedá odtrhnout. Zvládla jsem ji přelouskat za dva dny a upřímně litovala chvíle, kdy jsem se dostala na poslední stránku.

Až se mi kolikrát nechtělo věřit, že tenhle příběh napsala česká autorka. Doporučuji!!!

Kniha Pod magnolií v seznamech