Růže a tis přehled
Mary Westmacott (p)
Pod pseudonymem Mary Westmacott série
Královna napětí vykreslila další působivý – a tentokrát tragický – psychologický příběh. Hugh Norreys, jehož nehoda upoutala na invalidní vozík, se ocitá v městečku St Loo, kde právě vrcholí předvolební boj. Střetávají se tu různé společenské vrstvy, nade všemi a vším se však tyčí místní zámek a jeho obyvatelky. Nejmladší z nich, Isabella Charterisová, očekává návrat lorda Ruperta, své lásky z dětství. Svatba by z nich udělala ideální pár. Na scénu místního dění záhy vstupuje John Gabriel, kandidát konzervativců, Rupertův dokonalý protějšek. A životní plány všech se začnou hroutit…... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2021 , Ikar (CZ)Originální název:
The Rose and the Yew Tree, 1948
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Růže a tis. Přihlašte se a napište ho.

Hmm, tohle je teda zvláštní kniha. Nejvíc mi na ní vadí, že je psaná v ich formě, což se k psychologickému románu nehodí, protože děj je popsaný zkresleným pohledem jednotlivce, takže postavám čtenář nevidí do hlavy, nezná jejich motivaci k činům a nejde se do nich vcítit nebo je pochopit.
Hlavní hrdinka Isabella je nesnesitelná svoji nepřístupností a bylo opravdu otravné čekat na zlomový okamžik, který mi v moment, kdy přišel, připadal nevěrohodný.
Styl vyprávění by možná slušel víc detektivce. Kdyby autorka nechala zabít Isabellu hned na začátku, a ne na konci, mohlo by to být mnohem zajímavější. Dokonce si myslím, že Hugh by mohl svůj pozorovací talent využít mnohem účelněji, a nebyl by jen pasivním pozorovatelem. Škoda.

Asi dokazem pochopit, preco sa to neodvazila publikovat pod svojim pravym menom. Dost rozvlacny a nudny pribeh. Pokojne by stacilo poslednych cca 60 stran.
Agatha Christie pod pseudonymem Mary Westmacott
24.07.2021
Knižní novinky (29. týden)
18.07.2021
Kniha Růže a tis v seznamech
v Mé knihovně | 78x |
2017 | ![]() |
2003 | ![]() |
2004 | ![]() |
2001 | ![]() |
2016 | ![]() |
No....., nebavilo mě to. Psychologie brilantní, politiky až přespříliš.