Pod sněhem přehled
Petra Soukupová
Zdánlivě běžná situace: Tři sestry nasedají jednoho zimního dne do auta a vyrážejí k rodičům na oslavu narozenin svého otce. Blanka se dvěma dcerami, miminem a psem, Olina se synem a tabletem, Kristýna s kocovinou. V jednom autě se však spolu s nimi ocitají i jejich životní příběhy, vzpomínky na dětství, nenaplněné sny a frustrace a sedmimístné Volvo XC se tak už po několika kilometrech jízdy mění v napěchovaný papiňák, který každou chvíli hrozí výbuchem. A to ještě žádná ze sester netuší, že další drama je čeká v domě rodičů. V rodinných vztazích a na první pohled obyčejných událostech dokáže Soukupová zachytit otisky spletitých osudů, dávných zážitků a frustrací s takovou bravurou, že před čtenářem vyvstávají jako jedinečná životní dramata. Autorčin typický způsob vyprávění s předstíranou ledabylostí a neokázale podtrhuje autenticitu příběhu a vtahuje do něj čtenáře natolik, že se sám stává jedním z pasažérů auta jedoucího na rodinnou oslavu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pod sněhem. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Kniha se mi moc líbila. Chybělo mi jen nějaký uzavřený konec - chtěla bych vědět jak to dopadlo s Blankou a jejím manželem Liborem a taky bych chtěla vědět koho si Kristýna nakonec vybrala … moc otázek. Ale četlo se to dobře. Určitě si přečtu od autorky další knihy.
Tak jsem knihu dočetla, tedy doposlouchala, jeden den tzv. normální rodiny, za mě kdo uteče, tak vyhraje, to by mně nevyhovovalo
Velký knižní čtvrtek
2009 | Zmizet |
2017 | Nejlepší pro všechny |
2015 | Pod sněhem |
2022 | Nikdo není sám |
Hodně zvláštní kniha ,kde prožijeme jeden den ve společnosti tří sester a jejich cesty za rodiči na oslavu tátových narozenin. Hodně mě do bavilo ,až dojely sestry k rodičům domů, hlavně ty vztahy mezi sebou. Od knihy jsem moc nečekal, ale nakonec jsem spokojen.