Podivný príbeh doktora Jekylla a pána Hyda / Ostrov pokladov přehled
Robert Louis Stevenson
Klasický viktoriánsky horor, Podivný prípad doktora Jekylla a pána Hyda, je o dvoch protikladných podobách ľudského charakteru stelesnených dobrým doktorom Jekyllom a zlým pánom Hydom. V Ostrove pokladov sa odohráva napínavý pirátsky príbeh...
Horory Romány Fantasy
Vydáno: 2006 , Petit PressOriginální název:
Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde, 1886
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivný príbeh doktora Jekylla a pána Hyda / Ostrov pokladov. Přihlašte se a napište ho.
Druhý skvost z pera R. L. Stevensona. Vynikajúco vykreslená schizofrenická zmena osobnosti. Dokonalá atmosféra vtedajšej doby. Ani by som neveril, že tento autor je ten istý, čo má na svedomí príbeh "Ostrov pokladov". Odporúčam.
Kniha Podivný príbeh doktora Jekylla a pána Hyda / Ostrov pokladov v seznamech
Klasika klasika, kdo by neznal příběh psychologii rozdvojené osobnosti doktora Jekylla, který má v části povahy páchání neřestí a nepravostí ( nakonec nemá to tak každý z nás ? ). Stvoření Edwarda Hyda pomocí narkotik je poplatné tehdejší době, leckteré viktoriánské panny jistě omdlévali hrůzou při samotné pointě novelky, střízlivě hodnotím v lepším průměru - 60 %.
K legendárnímu ostrovů pokladů jsem se opět dostal až po několika desetiletích a po přečtení musím říct, že společně s většinou Mayovek patří do skupiny knih, které dospělému čtenáři přijdou naivňoučsky jednoduché, i když si je z dětství pamatuje jako osudová dobrodružství, čistý střed - 50 %