Podraz ve vznešeném stylu přehled
Inna Rottová - Mirovská
Detektivní román o profesionálních tlumočnících, kteří byli vždy podezřelí nebo vzbuzovali závist, protože měli svobodné povolání. Příběh se odehrává v několika časových rovinách. Prolínají se zde profesní i osobní příběhy lidí z tlumočnické praxe.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podraz ve vznešeném stylu. Přihlašte se a napište ho.
No, bylo to jako téma maturitní práce: popište činnost tlumočníka. A kam se ztratila ta detektivka, to fakt nevím.
Zajimavý náhled do života profesionálních tlumočníků. Sympatická hlavní hrdinka. Dobrá zápletka osudu celoživotních kamarádek. Kniha má spád, doporučuji.
Kniha Podraz ve vznešeném stylu v seznamech
2005 | Nevěry |
2000 | Dcera atraktivního nebožtíka |
2002 | Posedlost vzácné dámy |
2006 | Šikovná tchyně a smečka rozhněvaných žen |
2018 | Norkový kožich za hrst vloček: aneb šest hodin ve vlaku |
Rok 1995. Domácí pohodu Jany Mrazkove, překladatelky z ruštiny a francouzštiny, naruší zazvonění telefonu. Jana se tak prostřednictvím svého bývalého kolegy, který se na ni obrací s neobvyklou prosbou, vrací zpátky do let, kdy pracovala jako špičková simultánní tlumočnice.
Autorka krásné vykreslila nejen specifika tlumocnicke práce, ale i lidskou závist, omezenost a vypočítavost. Výborná kniha.