Pohádka o Raškovi přehled

Pohádka o Raškovi
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443650/bmid_pohadka-o-raskovi-6Ci-443650.jpg 4 203 203

Sport není pro autora výjimečným prostředím, ale lidským osudem, plným a skutečným životem. Jeho próza vypráví o životě a největším sportovním úspěchu bývalého československého reprezentanta ve skocích na lyžích Jiřího Rašky, v níž autor propojil skutečné události ze života sportovce s pohádkovou nadsázkou.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádka o Raškovi. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (46)

vvikingg
07.09.2024 4 z 5

Rašku, Kůrku, Zarembu pamatuji jako kluk, vynikající sportovci a všechno olympijští vítězové, kteří proslavili ČSSR v celém světě. Útlou knížečku jsem nalezl v knihobudce, Ota Pavel psát uměl, vypravěčská lehkost podaná místy humornou formou vypráví příběh Jiřího Rašky až k jeho největšímu úspěchu, kdy v průběhu své sportovní kariéry získal 4 medaile na olympijských hrách a mistrovství světa.

Villon
30.08.2024 5 z 5

Pohádka se skutečným příběhem. Knihu jsem držela v rukou prvně již v dětství, vím, že mě hodně bavila a rodiče,(na rozdíl ode mě sportovci tělem i duší) mi o Raškovi hodně věcí doplnili. Dnes jsem knihu asi po 10 letech znovu dostala do rukou, samozřejmě mé osobní nostalgické pocity se mnou cloumají ze strany na stranu, přesto mě kniha tak jak v dětství, neskutečně bavila a odvedla mě do světa férovosti, sportu a nadějí. Kdoví proč mě vždy u čtení sportovních knih a článků vždy napadají myšlenky o nezbytnosti zdravého pohybu, jakmile ale knihu dočtu , jediné čeho jsem schopná, je se posadit na kolo.
Kniha napsaná naprosto famozně , čte se lehoučce a přesto v ní kus srdíčka necháte. Ota Pavel prostě psát bezesporu uměl.... asi tak jak Raška skákat. Děkuji oběma.


simca9342
03.05.2024 5 z 5

Přečtená před lety.

Životopisný příběh o jednom z nejslavnějších skokanů na lyžích Jiřím Raškovi. Napsaný je ve formě vzpomínek autora, když byl malé dítě.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nové eknihy zdarma (květen)

05.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pohádka o Raškovi v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených303x
ve Čtenářské výzvě66x
v Doporučených15x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit4x