Pohádkové pohromy! Červená Karkulka přehled
Fabrice Colin
Klasická pohádka, netradiční ilustrace a komentáře hlavních hrdinů, které rozesmějí vás i vaše děti. Pohádková pohroma se valí! Červená karkulka na louce netrhá kytičky, ale píše esemesky, a vlka poté, co sežere babičku i Karkulku, trápí výčitky svědomí… Říkáte si, co je to za pohádky? To jsou pohádkové pohromy! I oblíbení hrdinové z pohádek chtějí držet krok s moderní dobou, a tak text, který všichni dobře známe, patřičně okomentují. Přečtěte si klasickou pohádku s vtipnými ilustracemi i komentáři, které pobaví vás i vaše děti. Konečně kniha, kterou si budete chtít číst každý večer!... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2017 , Svojtka & CoOriginální název:
Le Petit Chaperon Rouge, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádkové pohromy! Červená Karkulka. Přihlašte se a napište ho.
Příběh samotný mi připadal slabší než Sněhurka, ale zase vtáhl do knihy původního autora, takže proč ne.
Ovšem překvapila mě reakce našich malých čtenářů na obálku: zatímco ty dvě zbylé knihy (Sněhurka a Paleček) je nijak nepohoršují, nad Karkulkou kroutí nevěřícně hlavou. Ta prudérnost mě u malošků docela zaráží; i když jsem se jim pokusila vysvětlit, že v šatečkách se prostě stojka či hvězda jinak udělat nedá a že mně osobně se tohle ve věku Karkulky mnohokrát taky stalo, přesto setrvávají ve svém odsudku . . .
Pohádka neskutečně krátká, ale dominují celostránkové obrázky s vtipy/poznámkami, ty knize dávají šmrnc. Jinak další hodnocení, viz můj komentář ke Sněhurce.
Kniha Pohádkové pohromy! Červená Karkulka v seznamech
2004 | Quartek! |
2017 | Pohádkové pohromy! Červená Karkulka |
2017 | Pohádkové pohromy! Sněhurka |
2017 | Pohádkové pohromy! Paleček |
2017 | Pohádkové pohromy! Kocour v botách |
(SPOILER) Po Sněhurce už jsem věděla, jak bude kniha a příběh zpracovaný, ale ani to nepomohlo, aby se mi to líbilo. Mám ke knize stejné výtky, jako jsem měla u Sněhurky a navíc ještě to, že příběh končí vlkovou hostinou a pak nic. Nelíbilo, nelíbilo a nelíbilo. Vracíme do knihovny a další už zkoušet nebudeme.