Pohádkové pohromy! Sněhurka přehled
Fabrice Colin
Klasická pohádka, netradiční ilustrace a komentáře hlavních hrdinů, které rozesmějí vás i vaše děti. Pohádková pohroma se valí! Zlá macecha, krásná Sněhurka, sedm trpaslíků, ten příběh známe všichni. Jenomže kouzelné zrcadlo si občas neodpustí nějakou jízlivost a trpaslíci zase musí Sněhurce, která pomaleji chápe, důrazně domlouvat, aby nikomu neotevírala… Říkáte si, co je to za pohádku? To je pohádková pohroma! I hrdinové z klasických pohádek chtějí držet krok s dobou. Přečtěte si známou pohádku s vtipnými ilustracemi i komentáři, které pobaví vás i vaše děti. Konečně kniha, kterou si budete chtít číst každý večer!... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2017 , Svojtka & CoOriginální název:
Blanche Neige, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádkové pohromy! Sněhurka. Přihlašte se a napište ho.
Čekala jsem něco vtipného a ono moc ne. Sice to bylo řekněme zajímavě pojaté, ale klasická pohádka a vedle bubliny s poznámkami, to bylo nějak málo. Navíc ty bubliny byly spíše pro dospělé, protože Bambulce jsem je musela často vysvětlovat. A pohádka sama o sobě byla hodně osekaná a ne úplně hezky napsaná.
Mně to připadá jako docela dobrý nápad - klasické pohádky jsem nikdy moc nemusela, ale tohle jsou takové dva v jednom: dětem, které nečtou, lze předčítat "správný" text, a ti čtenáři, které už klasika prudí, si k tomu přidají moderní "komiksovou" nadstavbu. Dnešní třeťák/čtvrťák by Sněhurku zaručeně neotevřel, ale pokud větří čertovinu, aspoň to zkusí. Možná se chytí a bude příjemně překvapen, podobně jako já.
Nevím, jak se tohle pojetí osvědčilo u dalších pohádek, ale Sněhurku našim dětem určitě zkusím nabídnout. A už teď jsem zvědavá, co na ni řeknou . . .
P.S. My jsme zakoupili v Levných knihách, 59 Kč/kus, tedy zhruba za cenu časopisu, což není špatné.
Kniha Pohádkové pohromy! Sněhurka v seznamech
2004 | Quartek! |
2017 | Pohádkové pohromy! Červená Karkulka |
2017 | Pohádkové pohromy! Sněhurka |
2017 | Pohádkové pohromy! Paleček |
2017 | Pohádkové pohromy! Kocour v botách |
Čekala jsem trochu něco jiného