Pohádky přehled

Pohádky
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294138/bmid_pohadky-ARM-294138.jpg 5 179 179

Pohádky K. J. Erbena - Každý národ má svou mytologii, někde má podobu vznešených rytířských legend, případně se jedná o zamilované romantické balady a ještě jinde tradice a vyprávění předků poznáváme z pohádek. To je i případ překrásné sbírky Karla Jaromíra Erbena, která patří ke zlatému fondu české literatury.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky. Přihlašte se a napište ho.

Gordonlord
25.02.2025 4 z 5

Staré, dobré klasické pohádky, které sice všichni znají, jak z knížek, tak z televize, ale pokaždé udělají radost a mají nadčasovou hodnotu.
Knize pomáhají klasické ilustrace Josefa Lady, což je ve světě pohádek top, ale trochu jí ubližuje archaická stará čeština, která svojí slovoskladbou moc nepomáhá plynulému čtenářskému zážitku.

rafan65
04.09.2023 5 z 5

O prázdninách jsem si četli tyto krásné pohádky z vnoučaty. Hodně jich už znali ale i tak to bylo legrační i poučné. Je celkem zajímavé pozorovat co se jim honí hlavou při čtení těchto úžasných knih.

Hani77
21.12.2022 4 z 5

Četla jsem e-knihu, tak jsem byla ochuzena o krásné ilustrace Josefa Lady. Některé pohádky mám moc ráda, ale některé mi moc nesedly, proto ubírám jednu *.

Kniha Pohádky v seznamech

v Mé knihovně175x