Pohádky o kolečkách a nekonečnu přehled

Pohádky o kolečkách a nekonečnu
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391405/bmid_pohadky-o-koleckach-a-nekonecnu-iDM-391405.jpg 4 21 21

Co je velké a co je malé? Kdo jsi ty a kdo jsem já? Kde končím a kde začínám? Co je chvíle a co je dlouho? Existuje příběh, ve kterém se vůbec nic neděje? Když si něco představíš, může to být? Můžeš být zároveň malý a velký? Můžeš být zároveň součást něčeho a zároveň sám o sobě? Pro někoho jsou to legrační otázky a představy dětí, ale autorka Pohádek o kolečkách a nekonečnu na ně seriózně odpovídá. Ani dospělí přece nevědí, co je nekonečně malé nebo nekonečně velké, nekonečně mnoho, nekonečně rychle nebo nekonečně možné nebo nemožné. Pojďte si o tom s dětmi povídat.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky o kolečkách a nekonečnu. Přihlašte se a napište ho.

Luky110812
29.02.2024 3 z 5

Společně jsme přečetli se synem. Nejraději měl ty tabulky vzadu s čísly.

broskev28
05.09.2020 5 z 5

Unavená a vyčerpaná syrovou realitou newyorského podsvětí jsem otevřela tuhle už napohled optimistickou knížečku a zamilovala jsem se do ní hned od první stránky. Ne děti v naší knihovně, ne moje odrostlé ratolesti, ale JÁ a jenom JÁ si ji chci pořídit, a to pokud možno hned!!!
Nádherný nápad, ještě lepší provedení a dokonalé závěrečné poznámky, to vše mě naplňuje blahem. Takže samozřejmě doporučuju a zkusím ověřit "účinnost" u mladších generací . . .

FofrNožka
29.07.2020 5 z 5

Řečeno slovy puberťáků, prostě "hustá knížka" . :-) Bylo jedno kolečko a to kolečko... ani drak ani princezna. Neotřelý nápad, úžasná usínací knížka- prckové zamumlali čti dál a vydali se na cestu kde se kolečko...já si to jdu dočíst, jak to s tím kolečkem vlastně dopadlo. Pak si zopáknu hodiny fyziky. Tleskám a děkuji autorům!

Ocenění knihy (2)

2019 - Zlatá stuha (Literární část: Literatura faktu pro děti a mládež)
2018 - Nejkrásnější české knihy roku (Učebnice pro školy všech stupňů a ostatní didaktické pomůcky - 2.místo)

Kniha Pohádky o kolečkách a nekonečnu v seznamech