Pohádky z Kampy přehled
Jindřiška Smetanová
Vyprávění o lidech a jejich pohádkovém světě na levém břehu Vltavy. Jak je to někdy k nevydržení s takovým domácím strašidlem, jako je Vrzembouch nebo proč se líný Jakub Matěj honil celý den za lelky, když mu rytíř Brunclík splnil přání. Moderní poetické pohádky s nádechem starých časů.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky z Kampy. Přihlašte se a napište ho.
Pohádky jsou úžasné, ale úplně si neumím představit, že bych je dětem četla bez pocitu studu. Se zakrytím sexuální reality dospělých si autorka dala opravdu malou práci a při dnešním rychlém světě mi spoleh na prababičku přijde opravdu málo... každopádně ano, Kampa a její divadlo, kde je spousta romantiky, zvuku bubínků a vcelku citlivě vybraného programu akcí, je nádherná a díky šumícímu jezu vždy příjemná pro oddych... což věřím je i tato kniha. I když ve mě vzbudila právě hodně otázek...
Této knize není snad ani co vytknout. Krásně zpracované, člověk sem tam najde i nějaké ty hrátky s jazykem (které ovšem dítě nejspíš nepochopí). Pohádky jsou velmi poetické a krásné, doprovázené jednoduchými, ovšem neméně hezkými básničkami. Vše je doplněno kouzelnými malbami a vše dohromady vybízí k procházce po Kampě.
Kniha Pohádky z Kampy v seznamech
1969 | Sedmilháři |
1996 | TGM: Proč se neřekne pravda? |
2004 | Domovní důvěrnosti |
2004 | Pozor, vyletí ptáček |
2004 | Koncert pod platanem |
O Praze čtu prostě rád, pohádky z Kampy jsem si nemohl nechat ujít. Jindřiška Smetanová vytvořila na Kampě a v okolí celé univerzum, které se v jejích knížkách objevuje zas a znovu.