Pohár od Pánaboha přehled
Ota Pavel
„Knihou Pohár od Pánaboha se Ota Pavel přiblížil skutečné sportovní beletrii; sport zde není už výjimečným prostředím, ale lidským osudem, jak je tomu ve skutečnosti, plným pravým životem, nejen jeho interesantní částí.“ Takto charakterizuje přítomný soubor jedenácti povídek František Kožík. Jde o příběhy ze života sportovců ve chvíli sportovních utkání i mimo ně, o příběhy veselé i vážné, které se snaží v mezních situacích odhalovat povahy a charaktery, vytyčují vzory a kárají nesportovní jednání v soukromém životě a nešvary v zákulisí sportu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohár od Pánaboha. Přihlašte se a napište ho.
Velmi pochmurná kniha, zejména v první části. Pavel píše krásně, ale v celé knize není ani náznak nějakého humoru, pouze drtivá vážnost. Pokud byl takto nastavený i on osobně, nedivím se jeho trudnému osudu.
Krásné povídky ze života.. moc hezky se to četlo a řekla bych, že jsem se přistihla jak kdybych byla někdy přítomna jako fanda závodu nebo sedící pod rozkvetlou lípou a bzučicich včel..
Nové eknihy zdarma (květen)
05.05.2020
2004 | Jak jsem potkal ryby |
2013 | Zlatí úhoři |
2004 | Plná bedna šampaňského |
1989 | Výstup na Eiger |
Sbírka celkem 11 povídek Oty Pavla tentokrát se sportovní tématikou, ke které měl autor velmi blízko. Příběhy ze života různých sportovců psané jedinečným osobitým stylem přibližuji čtenáři svět výher i proher, které ke sportu neodmyslitelně patří.