Pojídačka hříchů přehled

Pojídačka hříchů
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537761/bmid_pojidacka-hrichu-66362465a343c.jpg 4 162 162

Ji nikdo proklít nemůže. To ona je prokletí! Prchlivý Jindřich VIII. prosazoval v Anglii reformovanou víru po zlém, a tak má za vlády jeho dcery – panenské královny Alžběty I. zvané lidmi Bethany – dál navrch prachsprostá pověrčivost. Na těle i v žaludku ji pocítí čtrnáctiletá May Owensová, když je za krádež chleba odsouzena provozovat řemeslo pojídačky hříchů. To velí konzumovat přesně stanovené pokrmy coby symbolický odpustek duším nezdárníků, kteří se před smrtí rozhodli kát. Dívka se tedy sice sem tam slušně nají, ale o to krušnější je její vyvržení až na dno anglické společnosti kolem roku 1570. Pologramotná sirota, jíž na jazyk vypálili cejch S („sin“), se má hůř než běhna, nicméně s kamennou tváří mlčí a myslí si svoje. Jenže jakmile je potají donucena pozřít jelení srdce za hanebný čin palácové komorné, bojuje tichá rebelka náhle i o krk, jelikož tato obětina přece značí vraždu dítěte z královského rodu! Aby May vypátrala víc, musí překročit meze a počíhat si na místech, kam i potentáti chodí pěšky… Šťavnatá prvotina americké prozaičky líčí ponurý úsvit novověku, který se se ženami nemazlil. A právě proto nemá hrdinka co ztratit. Jedině získat: vždyť S značí i svobodu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Sin Eater, 2020

Interpreti: Jitka Ježková

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pojídačka hříchů. Přihlašte se a napište ho.

Paulika419
předevčírem

Kniha přes čáru.Přikláním se k negativním hodnocením.Jak jednoduše se pojídačka hříchů dostala na dvůr Alžběty I .Mohli se odehrávat různé čarodějnické reje ale na královském dvoře? Nemocné a umírající navštěvoval zpovědník , kaplan, sloužily se mše za uzdravení a pod.Nikdo s anglických autorů by nenapsal a nepublikoval něco podobného.

MoniMonika
20.12.2024 4 z 5

Pojídačka hříchů je příběh, který vás pohltí svou temnou atmosférou a neobyčejným námětem. Sledujeme osud čtrnáctileté May, která se ne vlastní vinou stává pojídačkou hříchů – ženou vyvrženou na okraj společnosti, jejímž údělem je sníst symbolická jídla představující hříchy zemřelých. Už od prvních stránek cítíte tíhu její osamělosti, zoufalství a bezmoci, ale zároveň i odhodlání nevzdat se. Příběh je plný emocí – budete cítit lítost, hněv i obdiv k hrdince, která všem překážkám navzdory nachází odvahu hledat pravdu ve světě plném intrik, tajemství a nebezpečí. Odhalí May, co se skrývá za zdmi zámku a na vyšívaných tapiseriích? Autorka vykresluje detailní a syrový obraz společnosti inspirované alžbětinskou Anglií, který znepokojuje svou temnou atmosférou a historickými paralelami. Jazyk knihy je poetický, každé slovo má svou váhu, a Mayino putování za vykoupením je nejen strhující, ale i hluboce lidské. Tato kniha vás přiměje přemýšlet o vině, spravedlnosti i tom, jak daleko jsme ochotni zajít, abychom si udrželi vlastní čest. Pokud hledáte příběh, který vás dojme, zneklidní a zároveň obohatí, Pojídačka hříchů je tou správnou volbou. Konec jsem čekala jiný, ale třeba je to záměr a autorka nás překvapí druhým dílem.

elis1ě
10.09.2024 4 z 5

Kniha je zvláštní a zcela mimo můj obvyklý žánr, přesto se mi líbila. Ocenila jsem, jak si autorka vyhrála s propojením historie a fikce. Trefila se také do mého oblíbeného historického období- Alžbětinské Anglie. Autorka se nebojí líčit věci naturalističtějším způsobem, ale připadá mi, že to dobře navozuje atmosféru své doby. Prvek pojídaček hříchů mi přišel také zajímavý a vcelku promyšlený. Nezlobila bych se, kdyby byl vydán další díl

Knižní novinky (8. týden)

21.02.2021

Kniha Pojídačka hříchů v seznamech