Polibek v Paříži přehled
Catherine Rider
Vánoční příběh z romantické Paříže Serena si všechno tak krásně vysnila: Paříž, město lásky, těsně před Vánoci, umělci, sníh a kavárničky – prostě čistá romantika! A vyrazí tam se sestrou! Jenže ta raději zůstane se svým přítelem. Prostě děs. Jean-Luc se nedávno rozešel s přítelkyní a musí dodělat fotografický projekt do školy. A tak není nadšený vyhlídkou, že se bude muset starat o americkou turistku, kterou mu dohodil jeho kamarád. Ale v určitém okamžiku při dlouhém putování Paříží si Serena a Jean-Luc uvědomí, že protiklady se přitahují.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2018 , CooBooOriginální název:
Kiss Me in Paris, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Polibek v Paříži. Přihlašte se a napište ho.
Takové slabší, ale dá se. Přečteno rychle, protože je to celkem tenká kniha a má jen 200 stran, ale vracet se k ní nebudu
Prišla do Paríža za svojou sestrou, aby spravili pre svoju mamu zábery zo svadobnej cesty mamy a otca. Avšak sestre sa zmenili plány a odchádza preč s jej priateľom.
A tak Serena zostáva v Paríži sama a čo je najhoršie, nemôže zostať ani v byte, v ktorom býva jej sestra.
Ale jej sestrin priateľ jej vybaví ubytovanie u kamaráta na internáte. No čo jej iné zostáva? Unavená po nočnom lete z New Yorku nemá chuť sa vracať domov. Chce splniť sľub a nafotiť fotky pre mamu.
A tak sa aj v spoločnosti svojho nového spolubývajúceho Jean-Luca vyberá do ulíc Paríža, aby pofotila všetky miesta, ktoré jej rodičia na svadobnej ceste navštívili.
Aké nástrahy ju tam čakajú? A čo povie on na jej tempo spoznávania? Je to vlastne spoznávanie alebo len naháňanie sa za tým, aby dokončila to, čo treba a mohla odísť? Naozaj v nej Paríž nezanechá nič?
Ako všetko dopadne, ako sa nakoniec skončí jej cesta po pamiatkach a fotografovanie, to sa dozviete, ak si túto naozaj veľmi peknú knihu prečítate
10 nejprodávanějších eknih (prosinec)
05.01.2019
Kniha Polibek v Paříži v seznamech
2017 | Polibek v New Yorku |
2018 | Polibek v Paříži |
2019 | Polibek v Londýně |
2020 | Polibek v Římě |
2021 | Polibek v Palm Springs |
Po této knize jsem sáhla úplně náhodou, protože jsem chtěla číst nějakou e-knihu, a nakonec jsem ji měla přečtenou za dva dny. Tato série je pokaždé o někom jiném, takže vlastně ani nevadilo, že jsem se k druhému dílu dostala až po čtyřech letech.
Kniha je krátká a děj dobře ubíhá. Hlavní hrdinkou je Serena, která vyrazí za „romantickou a ideální“ Paříží, aby zrekapitulovala líbánky svých rodičů. Původně byl výlet plánován i pro její sestru a maminku, ale shodou okolností zůstane v Paříži sama. Jean-Luc se stane nedobrovolně jejím průvodcem a na jednu noc i pronajímatelem, a tito dva rozdílní lidé se snaží najít společnou cestu městem lásky.
Serena je občas hodně otravná, jelikož viděla jen svůj itinerář a naplánovanou každou sekundu života. Jean-Luc jí zase chtěl ukázat „jeho Paříž“, a díky tomu docházelo k mnoha nedorozuměním. Strašně moc se mi líbil rozhovor Sereny s maminkou a její uvědomění, že ne vše může být tak dokonalé, jak se zdá. Jean-Luc také měl své mouchy a ještě nesl břemeno z předchozího vztahu. Když omylem v jednom baru narazil na svou bývalou přítelkyni, tak je z toho řádná mela. Co se týče postav, tak mě strašně děsil Ethan a jeho extrémní plánování (oproti němu Serena byla naprostý amatér).
I přesto, že je kniha krátká a naprosto očekávaná, obsahovala pár pěkných momentů.
„Pořád utíkáš… Vždycky jsem si myslela, že to děláš proto, abys zjistil, jestli s tebou lidi poběží, ale už si tím nejsem tak jistá. Spíš mi připadá, že ve skutečnosti utíkáš rád!“
„Ne že by byl špatný kluk. Popravdě je vážně skvělý. Ale on… on mě neviděl.“
Co se mi vážně líbilo, že se jedná o clear romantiku a i když je to příběh o tom, jak dva lidé sobě navzájem propadnou za krátký čas, tak já jsem to vnímala jako jejich začátek. Pokud hledáte příjemnou, vánoční clear romantiku, tak tohle mohu jen a jen doporučit.
4/5