Pomalý oheň přehled

Pomalý oheň
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482204/bmid_pomaly-ohen-kD6-482204.jpeg 3 682 682

Tri ženy a jedna brutálna vražda. Telo zavraždeného mladého muža na obytnom člne v Londýne vyvoláva mnohé otázky. Laura strávila s mladíkom iba jednu noc, no po boku obete ju videli poslednú. Zvedavá suseda Miriam z vlastnej skúsenosti vie, ako ľahko sa človek ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste a že krv na šatách nutne neusvedčuje vraha. Carla ešte vždy oplakáva smrť jedného člena rodiny, keď sa dozvie o vražde druhého - svojho synovca. Všetky tri ženy v sebe z rozličných dôvodov dusia pocit trpkosti za krivdy, ktoré ich postretli v minulosti, a hoci si to neuvedomujú, túžia ich napraviť.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Slovart (SK)

A Slow Fire Burning, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pomalý oheň. Přihlašte se a napište ho.

AnoMANder
14.11.2024 2 z 5

Předčítáno navzájem spolu s přítelkyní doufajíce, že to bude dobré jako Dívka ve vlaku.
Ale byli jsme dost zklamáni, chyběl tomu větší drajv, napětí. Trochu to okořenila postava Laury, ta se povedla charakterově i svým příběhem. Celkově ale děj nemastný, trefili jsme i vraha.
Asi nejvíc se mi líbili vsuvky z knihy jedné z postav.

ronave
03.11.2024 2 z 5

Dívku ve vlaku jsem viděla a proto jsem zatoužila si přečíst od autorky jinou knihu.
Můžu říct, že začátek byl pro mě strašný. Spousta postav, v každé kapitole se mluvilo o někom jiném a já si těžko dávala dohromady, kdo ke komu patří a další souvislosti.
Vše se ovšem zlomilo za polovinou knihy, kdy vše do sebe začalo zapadat a příběh nabral větší spád.
Zajímavé bylo proložení knihy, kterou napsal jeden (dva) z hrdinu příběhu.
Kdyby mě kniha zaujala od začátku, zasloužila by si lepší hodnocení.
Bohužel jsem se celou první polovinu musela do čtení přemlouvat....

KerliDepp
06.10.2024 4 z 5

Hezký detektivní příběh avšak tak propletený, že člověk ztrácí orientaci. Všechny postavy v knize jsou něčím zajímavé a svým způsobem dost originální a to mě baví. Kniha nepostrádá humor díky výlevům Laury, rozum zůstává stát nad podivností Miriam, stará avšak sympatická a bystrá Irene, tetička Carla s manželem dodávají knize trochu arogance a povýšenosti, Angela s Danielem knihu doplní smutkem a tajemstvím. Příběhově nemám co vytknout, všechno mi dávalo smysl a líbilo se mi to - vykreslení krajiny (tak akorát), přímé řeči dostatek, děj příjemně plyne vpřed, sympatie postav. Jediné co mě rušilo byla ta překombinovanost všech události, takže po dočtení knihy jsem měla tu tendenci knihu přečíst ještě jednou. A tohle beru nakonec jako velké plus protože málokterá kniha má tu vlastnost po dočtení ji prakticky znovu otevřít.

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

Žebříček nejprodávanějších knih minulého týdne (beletrie)

10.12.2021

10 nejprodávanějších knih minulého týdne (beletrie)

02.12.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Měla krvežíznivou představivost.

Ovšem jakmile se člověk zamiloval, už nikdy nemohl být opravdu svobodný, ne? Na to pak bylo příliš pozdě.

Klidně bys nechala shořet celý svět na prach, jen aby tvoje dítě bylo šťastné.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Pomalý oheň v seznamech