Porodní bábou navždy přehled

Porodní bábou navždy https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446281/bmid_porodni-babou-navzdy-Xu2-446281.jpg 4 149 149

Další pokračování úspěšné série sleduje osudy porodní báby Patience Hesterové, která spolu se svou rodinou a přáteli čelí těžkostem během druhé světové války. Ještě ani nepominul dopad Velké hospodářské krize a nový problém je na obzoru. Evropa je ve válce a je jen otázkou času, než se do konfliktu vloží i Spojené státy. Zatímco někteří se směle vrhají do boje, Daniel Hester mezi ně nepatří. Manžel Patience je sice vlastenec, ale během první světové války viděl příliš mnoho krveprolití a přísahal, že už nikdy nepozvedne zbraň. Svým postojem uvrhne sebe i svou rodinu v nemilost a vláda ho uvězní za jeho přesvědčení. Patience musí podporovat svou rodinu a rvát se za propuštění svého manžela, a to navzdory vlastním pochybnostem. Více než kdy jindy musí v této bouřlivé době udržovat svoji praxi, spoléhat se na štědré přátele a odvážné sousedy, ale také na svou vlastní nezkrotnou sílu.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Once a Midwife , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Porodní bábou navždy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

marti7729
31.12.2023 3 z 5

Také i za mě nejslabší, ale i tak tato série bude ve mě dlouho zapsaá. Opravdu se povedla a bylo mi ctí si ji přečíst. Ikdyž ten díl je nejslabší doporučiji touto knihou celou sérii uzavřít.

Pavlaj
23.11.2023 3 z 5

Nejslabší ze tří dílů, a to o řád. V začátku docela zajímavý popis nálady běžných Američanů po začátku druhé světové války, jejich neochotu vstupovat do dění v Evropě a jít umírat na druhý konec světa za cosi, co se jich bytostně netýkalo. Pak už to bylo celé dost o ničem.


Karlicka728
21.10.2023 4 z 5

Trvalo mi dlouho se začíst, přibližně půlku knihy, ale pak už to šlo pěkně. I když oproti předešlým dílům byly v této knize hloupější dialogy. Mám pocit, že by nikdo takovým stylem s nikým nemluvil. Postavy v přímých řečech vysvětlují podrobnosti, které ta druhá strana musí zcela jistě znát. Jen proto, aby to autorka osvětlila čtenáři (který buď nečetl minulé díly, nebo asi nedával pozor o pár stránek dříve). Myslím si, že je to něco, co by lepší autor mohl zvládnout sofistikovaněji.
Nicméně plusové body přičítám za to, že jsem se opět z historického hlediska dozvěděla něco nového. Konkrétně to, co se dělo s pacifisty za druhé světové války a s německými zajatci v USA. Kniha mě tedy alespoň o něco obohatila, a proto dávám hvězdičku navíc za netradiční námět.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (39. týden)

20.09.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Porodní bábou navždy v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených205x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených6x
v Knihotéce183x
v Chystám se číst78x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

2017  91%Porodní bábou proti své vůli
2016  88%Porodní bába od řeky Hope
2020  79%Porodní bábou navždy