Posledné zelené údolie přehled

Posledné zelené údolie
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494046/bmid_posledne-zelene-udolie-jPP-494046.jpg 5 142 142

Koncom marca 1944, keď sa Stalinove vojská tlačia na Ukrajinu, stoja Emil a Adeline pred jedným z najťažších rozhodnutí. Majú čakať na vpád sovietskeho medveďa a riskovať, že ich pošlú na Sibír? Alebo majú nasledovať vlkov – vražedných nacistických dôstojníkov, ktorí sa zaviazali chrániť „čistokrvných“ Nemcov. Martelovci sú jednou z mnohých rodín nemeckého pôvodu, ktorých predkovia hospodárili na Ukrajine viac než sto rokov. Emil a Adeline však vedia, ako sa žije pod tvrdou rukou stalinovského režimu. Aby unikli jednému nepriateľovi, rozhodnú sa spojiť s druhým. Nasledujú vlkov, ktorými pohŕdajú, ale sú ich jedinou šancou získať slobodu. Uviaznutí medzi dvoma bojujúcimi stranami a vystavení ťažkým skúškam, zisťujú, akú silu má ich odhodlanie a láska.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Last Green Valley, 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posledné zelené údolie. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (38)

HollyUndead
23.09.2024 5 z 5

Již jsem od autora četl román Pod krvavými nebesy a moc se mi ta kniha líbila, takže na knihu Poslední zelené údolí jsem se hodně těšil. No a nebyl jsem překvapen. V tom pozitivním smyslu slova, samozřejmě. Kniha byla skvěle napsaná, velice čtivě a poutavě, hlavní hrdinové jsou také skvěle charakterizováni a jejich příběh je vskutku inspirující, jak sám autor píše v úvodu. Prožíval jsem s nimi jejich putování přes půlku světa, prožíval strádání i radost, protože tohle byla pro mě radost číst. Vyvolal ve mně otázku, co bylo horší - stalinismus nebo nacismus? Odpověď není snadná, každý to může vnímat subjektivně, ale dle mého názoru to bylo stejné , jen důvody a metody byly trochu odlišné. Vřele doporučuji všem milovníkům románů ze druhé světové války!

Marťan35
21.09.2024 5 z 5

Tahle kniha mě hodně bavila!!! Od autora mám již přečteno Pod krvavými nebesy a ta byla taky super. Tohle je za mě za pět hvězdiček!!!


Radimka
07.07.2024 4 z 5

Hodně zajímavý, místy až neuvěřitelný příběh, obdivovala jsem vůli a sílu hlavních hrdinů. Jen jsem to autorovi nějak nevěřila, cítila jsem z toho pachuť byznysu

všechny komentáře

Související novinky (3)

Kaligrafie zlomu, Vražedná mysl a další knižní novinky (23. týden)

05.06.2022


Historický román inspirovaný neuvěřitelným příběhem jedné rodiny

05.04.2022


Chladné stopy, Útěk z pekla, a další knižní novinky (14. týden)

03.04.2022


Citáty z knihy (1)

Dávno, hoci za cenu veľkej bolesti, pochopil, že v živote sa neradno na niečo upínať, že je pochabé mysliť si či uveriť, že niečo zostane navždy rovnaké. (Posledné zelené údolie)


Kniha Posledné zelené údolie v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených187x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených24x
v Knihotéce132x
v Chystám se číst248x
v Chci si koupit51x
v dalších seznamech2x