Poslední bitva přehled

Poslední bitva
https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76802/bmid_posledni-bitva-HsN-76802.png 4 1528 1528

Letopisy Narnie série

< 7. díl

Dějiny Narnie se nachylují ke konci. Mnoho věcí se změnilo od té doby, kdy Narnii vládli Petr, Zuzana, Edmund a Lucie. Mnoho dobrého se obrátilo ve špatné a Aslan se po dlouhé roky neukázal. Moci v Narnii se ujímají nepřátelé a spolu s nimi do země přichází i nové zlo a temné nebezpečí. V tomto dílu se v Narnii sejdou všichni hrdinové předchozích dílů, aby společně vybojovali poslední bitvu proti zlu. Na samém konci se shledávají s Aslanem a stávají se svědky zániku Narnie a jejího času…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

The Last Battle, 1956

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední bitva. Přihlašte se a napište ho.

Sybelle
01.10.2024 4 z 5

Jak v předchozích dílech bylo znát, že jsou méně a méně pohádkovější, tak v posledním díle je to vidět nejvíce. Styl vyprávění zůstal zachován, ale příběh jasně vymezuje hranice dobra a zla. To vše ve spojení s náboženskou tématikou. Ale v tomto podání má spíše morální charakter jako v celé sérii. Jednoduše řečeno, každý je strůjcem svého osudu. Aslan je (jako v posledních dílech) spíše pomocná ruka. Než akční prvek jako v prvních dílech. Také je to nejtemnější díl série. Přesto je to zdařilé zakončení celého příběhu v duchu ve, kterém byla celá série.

ZůzaSomolka
29.05.2024 2 z 5

Tenhle díl se mi líbil nejmíň a z toho konce a pomyslného ráje se mi chtělo zvracet.

LuciaSangster
28.03.2024 5 z 5

Tohle byl nejvíc epický díl celý své série. Za celou sérii se mi zde vystřídalo nespočet pocitů a strachů o postavy. Upřímně? Nikdy jsem nevěděla, že Narnie končí takto. Doteď jsem smutná z toho, protože jsem to opravdu nečekala.
To, co se stalo na konci mi vyrazilo dech. Nečekala jsem, že to takhle skončí se smutným i veselým koncem. Trvalo mi nějakou chvíli, než jsem se s tím srovnala. Na druhou stranu je to krásné zakončení celé série, kterou miluji.
Tenhle díl ve mně vyvolal asi nejvíce pocitů, a to hlavně negativních. Byla jsem hned ze začátku naštvaná, že jsem to nechtěla číst, ale pak jsem se k tomu vrátila. Jsem vzorný Narnian, takže slzička ukápla, co si budeme.
Autor si opravdu dal záležet na atmosféře. Dokázal i čtenáře překvapit, že na to zíral s otevřenou pusou. Popravdě tady jsem absolutně nic nepředvídala.
Jen je tady nejvíce cítit náboženská víra, kterou autor tady prosadil ze všech dílů nejvíce.

Kniha Poslední bitva v seznamech

v Přečtených2 776x