Poslední sbohem přehled

Poslední sbohem https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537965/bmid_posledni-sbohem-663a04b1ea950.jpg 5 34 34

David Raker série

< 13. díl

PŘED ČTYŘICETI LETY SE PO NÍ SLEHLA ZEM. TEĎ SE VRÁTILA. JE TO VŠAK SKUTEČNĚ ONA? Rebece byly tři roky, když se její matka Fiona jednoho dne nenápadně vytratila ze dveří a už se nikdy neukázala. Rodina o ní neslyšela skoro čtyřicet let. Po bratrově pohřbu však Rebeka obdrží nepodepsané kondolenční přání. Neví, jestli ho poslala její matka… ale něco jí říká, že ano. Rebeka se rozhodne zjistit, co se před lety s Fionou stalo, proč tak náhle opustila své děti a proč se s nimi už nikdy nepokusila spojit. Obrátí se proto na soukromého vyšetřovatele Davida Rakera. Ten souhlasí, že jí pomůže, přestože je to pro něj v mnoha ohledech neobvyklý případ. Čím víc ale rozplétá vlákna celé hádanky, tím detailněji se před ním skládá příběh plný tajemství, bolesti, ztráty a smrti. A netvor, který ho začal psát, ještě zdaleka neřekl poslední slovo. Démoni Fioniny minulosti jsou až příliš živí, a aby toho nebylo málo, musí se David popasovat s kostlivci z vlastní skříně. Takovými, kteří by ho mohli poslat za mříže… nebo rovnou do hrobu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

The Last Goodbye , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední sbohem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Jane2016
včera 5 z 5

Tim Weaver byl pro mne před přečtením této knihy neznámý autor, jehož tvorbu jsem nikdy nečetla. Samozřejmě mi ale jeho jméno bylo povědomé, jelikož jeho knihy se v rámci čtenářské komunity hodně čtou a jsou i hojně chválené.

Proto, když jsem dostala možnost si tuto knihu přečíst byla jsem nadšená, že jeho tvorbu konečně poznám!

Celý děj je velmi propracovaný a zamotaný. Než jsem se pořádně do děje dostala, chvilku mi to trvalo. Každopádně po přečtením prvních pár kapitol jsem se začetla a otáčela jednu stránku za druhou. Napětí je dávkované přesně tak, aby udrželo čtenáře u čtení, a to mě neskutečně bavilo.

Nesmím zapomenout na Davida Rakera! Sympaťáka, kterého jsem si během čtení hned oblíbila a jež byl v celém příběhu třešničkou na dortu!

Tento příběh mne utvrdil v tom, že toto není poslední kniha, kterou od Tima Weavera čtu, ba naopak! Tohle bude ještě jízda!

mnohoknih
23.05.2024 4 z 5

Tentokrát se autor do toho zamotávání fakt opřel. Tolik dějových linek, že jsem chvílemi nevěděla, kde jsem, případně s kým jsem. A úplně nejhorší linka byla s Healyem. Podlehne, nepodlehne, podlehne, nepodlehne. Kvůli němu mi čtení trvalo tak dlouho, protože jsem nechtěla vědět, jak se rozhodl. Je tu opravdu hodně odkazů na Drozda. V ději to nijak nevadí, pokud nemáte přečteno, ale rozhodně si ho napíšete na seznam. Ačkoliv je mi David velmi sympatický, tak tentokrát to s tím božstvím skoro až přeháněl. Spousta věcí se děla a děje z podle něj ospraveditelných důvodů. Dá se s tím výrokem souhlasit, ale proč o tom rozhoduje on? Taky je v příběhu dost náhod na sílu. Jako to s tím vypadlým mobilem? Tomu nikdy neuvěřím. Ale děj to posunulo parádně. Závěrem lze říci, že David byl zase zmlácený, skoro zabitý, ale případ rozlousknul. I když má ten příběh trochu pachuť, protože vrah byl tentokrát snad každý, kdo se jen příběhem mihnul. Napínavý thriller na každé stránce.


libuse6749
19.05.2024 5 z 5

Autor umí zaujmout již od prvních stran. Tajemné zmizení v zábavném parku rozjíždí příběh, že se od něj nedá odtrhnout. I druhé zmizení je záhadné, a přestože je 40 let staré, nebojí se David Raker pustit do vyšetřování. Místy se zdá, že hlavní hrdina je nesmrtelný, protože v několika místech jsem o něj už skutečně měla obavu, ale akce k tomuto žánru prostě patří.

Šlo přesně o thriller podle mého vkusu, parádně dávkované napětí, sympatický hlavní hrdina, vysvětlující linky z minulosti a dílky, které do sebe přesně v pravý čas zapadnou. Kniha šla číst samostatně, přestože bych asi měla více informací k dalším hrdinům z předchozích knih. Po přečtení knihy Poslední sbohem však vím, že se k nim určitě a ráda vrátím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)

05.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední sbohem v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených42x
v Doporučených3x
v Knihotéce74x
v Chystám se číst135x
v Chci si koupit66x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

Tim Weaver
anglická, 1977
2016  86%Není cesty zpět
2018  80%Hon na mrtvého
2018  90%Údolí mrtvých
2018  87%Ztracený
2019  87%Žena mého života