Poslední slova z Afghánistánu přehled
David Ježek
Rozlučte se, nasedněte do letadla a vyrazte vstříc válce v Afghánistánu. Můžete se těšit na surovou realitu plnou zajímavostí, dobrodružství a snahou aklimatizovat se v oblasti zvýšeného rizika ztráty života. Příběh jednoho paragána a jeho spolubojovníků humornou formou ukazuje, jaký je život vojáka na zahraniční operaci.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední slova z Afghánistánu. Přihlašte se a napište ho.
Musím říct, že jsem byla poměrně skeptická, vůči této knize. Dala jsem jí šanci, protože přátelé o ní mluvili v superlativech a nyní vím, že rozhodně nepřeháněli. Při čtení jsem se velmi nasmála a kniha umožňuje nahlédnout do toho, jak to na takové misi funguje. Čte se lehce a jediné co bych možná vytkla je že by mohla být delší.
Zvláštní kniha. Popisuje prvních 30 dnů autora jako vojáka v Afghanistánu. Prvních 5 dnů je zajímavých, ale pak se to trochu vleče.
Příliš pozdě, Někdo jako ty a další knižní novinky (26. týden)
23.06.2024
Kniha Poslední slova z Afghánistánu v seznamech
Mám ráda občas knihy bez románových příkras, to se tady potkalo.
Protože jsem pár let pracovala vedle někoho ze stejného vojenského oddílu a vždy mě fascinovala oddanost v kamarádství a zvláštní propojenost lidí z Chrudimi, s chutí jsem se do toho pustila a v tomhle ohledu mě to dost potěšilo. Autor nás pouští do svých hlubin, ukáže pokoru, strach, vytrvalost a píli, kterou v sobě má.
Co mě však tahalo na oči a trochu bralo chuť je ta stylistická úprava a náhrada nadávek a chlapské mluvy... jé, jak mě by se to četlo, kdyby to bylo psané, tak jak to psala duše, to by byl gulášek a to já můžu.