Podivuhodný život osamělého pošťáka přehled

Podivuhodný život osamělého pošťáka
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356462/bmid_podivuhodny-zivot-osameleho-postaka-4is-356462.jpg 4 550 550

Pošťák Bilodo série

1. díl >

Kdo jiný by měl ctít listovní tajemství než pošťáci? Jenže mladý pošťák Bilodo je natolik ostýchavý, že si povídá sotva se svou zlatou rybkou. Aby se dostal k lidem blíž, potají otevírá jejich dopisy. Vše se pro něj změní, když si přečte první dopis psaný v haiku. Milostné korespondenci mezi guadalupskou dívkou Ségolene a výstředním intelektuálem Gastonem propadne natolik, že když po čase Gastona srazí auto, pokusí se jej nahradit... Poetický román o lásce a záhadách lidské identity.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Plus

Le facteur émotif, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivuhodný život osamělého pošťáka. Přihlašte se a napište ho.

anibeni
03.12.2024 3.5 z 5

V první řadě musím vyzdvihnout grafické zpracování.. přebal knihy je prostě nádherný.. ale.. ale jinak mě kniha nijak neoslovila, zpočátku mi bylo pošťáka líto kvůli jeho osamělosti, ale posléze mi spíše začal lézt na nervy.. vsuvky v podobě haiku a nebo tanka veršů byly zvláštní a poetické, dozvědět se něco o jejich významu jsem uvítala, ale poetický příběh pošťáka - slídila mi tentokrát prostě nesedl..

DádazPrahy
27.11.2024

Zvláštní knížka, poetický příběh, kam až člověka může dohnat samota.
Autor svou knížku popisuje (v rozhovoru, který je součástí anglického vydání) jako "intimní příběh na téma osamělosti, snů a fantazie", což je myslím výstižně vyjádřeno.

Fcelicka_maja
04.11.2024

Krásný přebal.

Knižní novinky (4.12. - 17.12.)

04.12.2017

65 knižních novinek (23.10. - 5.11.)

23.10.2017

Není možné vznášet se navždy.

Na jejím ledovém výraze mohlo ztroskotat tucet Titaniků.

Ocenění knihy (1)

2017 - Kniha roku Databazeknih.cz (Obálka roku)

Kniha Podivuhodný život osamělého pošťáka v seznamech