Pošťák vždycky zvoní dvakrát / Pojistka smrti přehled

Pošťák vždycky zvoní dvakrát / Pojistka smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26005/mid_postak-vzdycky-zvoni-dvakrat-pojist-pl2-26005.png 4 144 144

Detektivní román Pošťák vždycky zvoní dvakrát vyšel poprvé v roce 1934 v Bostonu a vzápětí byl zakázán pro přemíru násilí a erotiky. Přesto se jeho autor stal uznávaným prozaikem s osobitou vizí, popisující odvrácenou stranu Ameriky a románem Pošťák zvoní vždycky dvakrát se inspiroval Camus při psaní svého románu Cizinec.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Odeon

The Postman Always Rings Twice / Double Indemnity

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pošťák vždycky zvoní dvakrát / Pojistka smrti. Přihlašte se a napište ho.

rafan65
01.11.2024 5 z 5

Oba příběhy se četli pěkně, mají dobře vymyšlenou dějovou linku a napínavé pasáže taky nechybí. Knihu jsem už kdysi četl ale přesný děj příběhu jsem si už nepamatoval. Oba příběhy mají úplně stejné moto, kvůli krásné ženě je muž schopný udělat cokoliv, třeba i vraždit.

hnatlubo
23.06.2024 4 z 5

Obě povídky se mi velmi líbily, ta první trochu víc, protože byla realističtější. Na druhé mě zaujal "hororový" konec.

apq
09.09.2023 5 z 5

Kniha obsahuje dvě novely, obě jsou čtivé a zajímavé. Druhá se mi ale teda líbila o trochu více. V první teda nechápu absenci pošťáka, ale budiž.

Kniha Pošťák vždycky zvoní dvakrát / Pojistka smrti v seznamech