Postel, hospoda, kostel přehled

Postel, hospoda, kostel
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314263/mid_postel-hospoda-kostel-OJo-314263.jpg 4 836 836

Není kněz jako kněz – Zbigniew Czendlik je toho skvělým důkazem. Studium Bible je podle něj nuda, nerad zpovídá své farníky, a chce-li někdo pokřtít, dlouho ho odrazuje. Miluje ženy, rád si pochutná na dobré whisky, v hospodě je jako doma. Co má napsáno na dveřích ložnice? Proč se mu nelíbilo ve Vatikánu? Jak zvládá celibát? K čemu by vedl své děti a co je v životě nejdůležitější? Ale hlavně – jak to, že u nás nemáme natřískané kostely? Tato kniha vám odpoví na mnoho podobných otázek. Nahlédnete do soukromí jednoho pozoruhodného muže a zjistíte, jak vnímá mezilidské vztahy, život i Boha. Není vyloučeno, že vás zbaví některých předsudků a zkreslených představ, proto ji čtěte pouze na vlastní nebezpečí.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Postel, hospoda, kostel. Přihlašte se a napište ho.

Křovák
předevčírem 5 z 5

Jsem sice podezíravý vůči všem černoprdelníkům a ateismus - či spíše nedůvěru náboženským institucím všeho druhu považuji za jeden z nejlepších rysů české povahy (sám asi věřím, ale nevím čemu), ale tenhle pán je mi svými názory a přístupem velmi sympatický. Třeba jeho rada život nepřežívat, neužívat, ale prožívat (žít pro něco, někoho) je super. Druhá třetina knihy je na můj vkus moc babrající se v bohu a církvi, což je dáno otázkami paní Zahradníkové, ale jako celek se to povedlo. Díky, pane Czendliku, za to, že jste tu s námi! Rád bych s vámi dal pivsona, a to skoro nepiju. Díky paní Zahradníková!

changaj
07.01.2025

Ke knížce jsem se dostala náhodou, pana Czendlika jsem předtím vůbec neznala. Teprve při četbě mi došlo, že je to opravdová celebrita a potom chápu, že polovinu knížky všechny přesvědčuje, že je jen "obyčejný člověk" ačkoliv kněz :-) Měla jsem ale očekávání nějakého hlubokého rozhovoru o duchovním životě. Knížku nehodnotím, protože jsem ji četla opravdu na blind. Některé myšlenky jsou velmi hezké, srovnání situace církve v Polsku a v Česku mi přišlo na celé knížce možná nejzajímavější. Každopádně pan Czendlik je opravdu osobností, která k církvi může přivést i velmi svébytné sociální bubliny (stejně jako třeba Halík zase úplně jiné). Prostě jak říká Ježíš "v domě mého otce je hodně příbytků".

lencin
20.12.2024 4 z 5

Výborné.

Žebříček nejprodávanějších eknih (leden)

06.02.2017

Podle mě totiž lidé, kteří trvají na svých názorech a ze zásady je nemění, milují často více sami sebe než pravdu. Protože pravda znamená hledání.

Sloužit bližnímu je přece krásná liturgie. To je ten nejlepší způsob, jak přijmout Boha do svého srdce a života.

Ocenění knihy (2)

2017 - Magnesia Litera (Kosmas Cena čtenářů)
2016 - Český bestseller (Biografie)

Kniha Postel, hospoda, kostel v seznamech

v Přečtených1 180x
v Mé knihovně227x