Potměchuť přehled
Kristýna Frejová
Zápisky ze světla i ze tmy. Můžete v absolutní tmě uvidět vlastní duši? Cestu ke světlu, humor, harmonii a sebepřijetí mnohdy objevíme na místech, kde bychom to čekali nejméně. Herečka Kristýna Frejová ji našla v absolutní temnotě. Pomocí terapie tmou se rozhodla zpracovat smrt své matky Věry Galatíkové, vztah k otci Ladislavu Frejovi i ke své dceři. Směs vzpomínek, úvah a autentických deníkových zápisků vám osvětlí proces sebepoznávání a přiblíží život ve slavné herecké rodině. Tuhle literární skládačku tvoří dílky sebe sama nahmatané ve tmě.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Potměchuť. Přihlašte se a napište ho.
Kniha mě velmi oslovila z několika důvodů: jsme s autorkou stejný ročník, starala se o nemocnou maminku, hledala sama sebe.
Terapií procházím několik let, na terapii tmou odvahu nemám.
Myslím, že mnohým, zvláště ženám ve středním věku, může kniha pomocí k odvaze vystoupit že zánětech kolejí, opustit nefunkční stav.
Velmi na mě zapůsobilo, že mělo Kristýna odvahu k hlubokém rozhovoru s otcem. No, přečtěte si to.
Pověst potížistky, Ve stínu popela a další knižní novinky (13. týden)
26.03.2023
Kniha Potměchuť v seznamech
ženy vzpomínky sebepoznání, sebepoznávání úvahy a zamyšlení deníkové záznamy autobiografie české herečky terapie tmou
Skrýt reklamy
Úžasně čtivá, emotivní a neuvěřitelně otevřená a osobní kniha o hledání sama sebe, vyrovnávání se s životem i smrtí, s mezilidskými vztahy, ale zároveň o nacházení vnitřní síly, klidu, ochotě připustit si vlastní nedokonalost, možnost změny, vlastní hodnotu...
Terapie tmou a popis pocitů, které se přitom v člověku odehrávají - nesmírně autentické, až má člověk chuť alespoň na chvíli zavřít oči, aby se tomu o něco přiblížil... Těžko ten obsah/rozsah popsat, lepší je si knihu prostě přečíst :)
Já se čtením z velké části proslzela (odcházení maminky), přesto jsem knihu od začátku do konce téměř nebyla ochotná pustit z ruky; rozhodně ji doporučuji "neminout".