Pouštní Kopí přehled
Peter V. Brett
Démonská série série
Osvoboditel přichází, ale který to je? Člověk musí dny Ubývání rozjasnit, aby ustál tu nejtemnější noc. Pokračování epického příběhu o posledním boji lidstva proti armádě démonů odhaluje nového uchazeče o roli Osvoboditele. Slunce nad lidstvem zapadá. Noc nyní patří nenasytným démonům, kteří loví ubývající populaci nucenou krčit se za polozapomenutými symboly moci. Legendy vyprávějí o Osvoboditeli: generálovi, který kdysi spojil celé lidstvo do jediné síly, jež démony porazila. Je však návrat Osvoboditele jen dalším mýtem? Z písečných dun vyjíždí Ahmann Jardir, který z pouštních kmenů vytvořil armádu zabíjející démony. Prohlásil se za Osvoboditele, nosí starobylé zbraně - kopí a korunu -, které jeho tvrzení potvrzují. Seveřané však tvrdí, že mají svého vlastního Osvoboditele: oděného muže, temnou, zapovězenou postavu. Osvoboditel tedy přichází, ale který to je? Který z nich má větší šanci, když démonské řady posilují?... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2024 , TympanumOriginální název:
The Desert Spear, 2010
Interpreti: Pavel Soukup
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pouštní Kopí. Přihlašte se a napište ho.
Byla jsem zvědavá na druhý díl Tetovaného a přiznám, že začátek mě moc nebavil. Mohla za to podle mě zbytečně dlouhá linka o Jardirovi. Přidané krátké kapitoly z pohledu jadrnců a Rennina linka vnesla do tohoto dílu osvěžení a samotný vývoj postav Arlena a Leeshi mě překvapil. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.
super diel a ten prológ bol naozaj nutný k pochopeniu postáv a aj veľmi dobre napísaný , rád siahnem po pokračovaní
Kniha Pouštní Kopí v seznamech
v Přečtených | 1 180x |
2010 | Tetovaný |
2010 | Pouštní Kopí |
2013 | Válka za bílého dne |
2015 | Trůn lebek |
2018 | Jádro |
Vzhledem k mým časovým možnostem na čtení knih jsem si bohužel musela počkat na audioknihu a byla jsem nadšená stejně jako z prvního dílu. U této knihy mám opět jediný problém, stejně jako u Tetovaného.. že není zatím k dispozici pokračování v audiopodobě. Já si snad budu muset vzít dovolenou, abych si pokračování mohla přečíst :-)
Asi je jasné, že se mi kniha velmi líbila. Vzhledem k delší době mezi vydáním audioknih jsem si znovu poslechla i Tetovaného a provázanost a komplexnost děje a postav mě celou dobu poslechu nepřestávala ohromovat. Podíváme se některým postavám hlouběji do duše a vrátíme se na místa, kde hlavní hrdina dlouho nebyl. Moc jsem ocenila na začátku hlubší seznámení s Jardirem a Abbanem, byť i přes to je prostě Jardir pro mě jasný záporák :-) Celý příběh je za mě tak akorát vyvážený mezi hlubším poznáváním postav a jejich vývoje, který je přivedl do současnosti příběhu a pořádnou akcí. Po nějaké době mě zase kniha tak vtáhla do děje, že jsem poslech nemohla odložit. Konec samozřejmě zůstal jak se patří polootevřený, takže se teď budu třást na snad brzké vydání načteného pokračování.
Všem hrozně moc doporučuji. Třešničkou na úžasném dortu je audiozpracování panem Soukupem. Famózní jako vždy.
Takže za mě - stoprocentně si nenechte ujít.