Pouť přehled
Jan Hlubek
Dřevěný kolotoč má být pro Patrika milým dárkem, ale místo toho nevinně vypadající hračka otevře dávno zapomenuté rány a připomene to nejtemnější zlo, které se ve městě před lety i nedávno událo. Horor z pera Jana Hlubka vyděsí nejen vaše děti.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pouť. Přihlašte se a napište ho.
Pouť je druhá kniha, ktorú som od autora čítala. Tou prvou bola jeho hororová poviedková zbierka a musím povedať, že tá sa mi páčila o niečo viacej. To ale neznamená, že som sa pri tejto nudila alebo ma nebavila.
Kniha je opäť veľmi útla s veľkými písmenami, takže som ju prečítala na jedno posedenie.
Atmosférou aj prostredím mi trochu pripomínala "To" od Stephena Kinga. Hlavnými postavami podobne ako v Kingovom románe sú deti a taktiež tu máme klauna. Celé to rýchlo odsýpa, je to tajomné a dobrodružné, miestami strašidelné.
Záver by som si asi predstavovala trochu iný.
To, čo v ňom autor použil, mi tam moc nepasovalo, ale nejdem prezrádzať. Názor si urobte potom sami, aj táto kniha určite stojí za prečítanie.
Tak jsem taková rozpačitá. Opravdu nevím, jestli se mi knížka spíš líbila, nebo nelíbila. Musela jsem se hoodně soustředit na čtení, aby mi neuniklo něco, co by bylo důležité, ale myslím, že zrovna klaun, který tam byl v hlavní roli tam vůbec nemusel být. Spíš to byla taková rychlokniha, ne kvůli tomu, kolik měla stránek, ale proto, že příběhy byly smrštěny do několika stránek.
Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)
25.02.2024
Kniha Pouť v seznamech
klauni kolotoče starověký Egypt
Autor Jan Hlubek vytvořil příběh plný napětí a strachu. Jeho popisy jsou sugestivní a čtenáře vtahují do děje. Pouť je kniha, která mě bavila až do poslední stránky. Jedná se o horor pro mladší, takže to vidím jako takovou přípravu pro budoucí milovníky hororu. I když pár scén mi přišlo na hraně s věkem 12+