Poutník Melmoth přehled

Poutník Melmoth
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464237/mid_poutnik-melmoth-GZh-464237.jpg 4 45 45

Cyklus jednotlivých příběhů, vesměs zobrazujících zlo a děs vně i uvnitř člověka, je propojen postavou Melmotha, poutníka, který se objevuje napříč nejrůznějšími lokalitami a obdobími. Za tuto schopnost a nadpřirozenou délku svého života však zaplatil svou vlastní duší... Próza, vydaná poprvé roku 1820, reprezentuje romantický směr "gotického románu", ale nabízí též kritický pohled na anglickou společnost počátku 19. století.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Městská knihovna (Praha)

Melmoth the Wanderer, 1820

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poutník Melmoth. Přihlašte se a napište ho.

lampernaqui
22.11.2021 4 z 5

Ze všech příběhů z edice Anglických gotických románů sice Mnich suverénně vede, ale Melmoth je mu v patách. Tohle téměř tisíci stránkové dílo se skládá z několika vzájemně propojených povídek... a to tak propojených, že jedna nenásleduje druhou, ale jsou někdy v sobě vložené. To když někdo vypráví o člověku, který vypráví o člověku, co vypráví o člověku, kterému se stalo tohle... Ze všech nejvíce vyniká příběh mladíka, který se nedobrovolně ocitl v klášteře a snaží se z něj dostat za každou cenu. A vždy, když je nejhůře, se objeví figura tajemného poutníka, který přichází s jednoduchou nabídkou. Napsán byl v devatenáctém století, ale čtivý je Melmoth i dnes.

Zu_zana
03.10.2021 3 z 5

Knížku jsem přečetla, ale budu se muset k ní ještě vrátit, abych mohla z knížky vytěžit víc .... knihu mi doporučila babička. Vyprávěla mi o knížce, kterou začala číst a měla z ní velmi nepříjemný pocit, až takový, že ji nemohla mít ani v domě. Ze zvědavosti jsem si ji tedy přečetla. Citlivým jedincům, jako je naše babička, nedoporučuji.

666Jitka
08.05.2020 3 z 5

Knihou nebylo jednoduché se prokousat - někdy až příliš rozvláčný popis. Některé příběhy mě zaujaly více, jiné téměř vůbec. Přesto jsem ráda, že jsem knihu přečetla.

1 000 eknih zdarma ke stažení (4. díl)

30.04.2019

Kniha Poutník Melmoth v seznamech