Povídky aneb Nechci slevu zadarmo! přehled

Povídky aneb Nechci slevu zadarmo!
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161674/bmid_povidky-aneb-nechci-slevu-zadarmo-w4U-161674.jpg 5 576 576

Kapitoly: 1. Jak jsme psali povídky 2. Povídky z knihy Besídka zvláštní školy 3. Povídky z knihy Návštěva cirkusu 4. Jak jsme přechovávali bělogvardějce a jiné povídky 5. Až přijde Komenská 6. Epilog

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Povídky aneb Nechci slevu zadarmo!. Přihlašte se a napište ho.

Jochen77
16.10.2024 5 z 5

Čteno před mnoha lety. Hlášky neskutečný, kolikrát se mi stávalo, že jsem knížku musel odložit a hlasitě se smát. Prostě topovka českého humoru.
,,To je město piva, děti moje."
,, Já se jenom vznáším, špitla Jóža a stiskla mi ruku silou dělníka z pily."
a další a další hlášky, které dodnes úplně zlidověly.

jitka_dankova
15.10.2024 4 z 5

Podívky Šimka a Grossmanna měli rádi mí rodiče a já se pouze počátkem 90. let nachomýtla na nějaké Šimkovo představení (s rodiči) a poslouchala doma tyto povídky na audiokazetě. Musím přiznat, že jsem tehdy většinu vtipů a většinu situačního humoru nechápala. Byla jsem na to malá. Knihu jsem si teď přečetla kvůli dořešení staré čtenářské výzvy z roku 2016 (téma Kniha povídek). A zase většinu vtipů prostě nějak nepobírám. Nejspíš protože jsem tu dobu nezažila. A navíc mi spíš většina humoru přijde taková hořkosladká až k pláči. Ale nad povídkou "Mé příhody z dětství" jsem se párkrát uchechtla a tu jsem jako jednu z mála i v dětství plně chápala. A ještě tu o klobouku. Bylo zajímavé si díky čtenářské výzvě nostalgicky zavzpomínat na takovou věc, jakou byla audiokazeta povídek z 90. let (a navíc mě překvapilo, že příběhů je v knize více a jsou někdy rozsáhlejší, než na té tehdejší audiokazetě).

_Andrew_
27.08.2024 5 z 5

Povídky Šimka a Grosmana jsou jednoduše legendární. Již za mých mladých let mi je pouštěl děda, při dospívání jsem je poslouchal už sám a teď jsem se dostal i ke knížce. Většinu z nich jsem znal nazpaměť a při čtení mi v uších znělo Slávkův hlas, jímž nenapodobitelně dané povídky četl. Překvapilo mě, že v povídkách jsou často oproti mluvené podobě často změny a některé povídky byly kráceny či spojeny dvě do jedné. Všechny povídky jsou, i přes agitku v části "Jak jsme přechovávali bělogvardějce", opravdu povedené. Jsou opravdu zábavné, čtou se jedna radost po většinu čtení jsem se neubránil úsměvům. Docela milým překvapením byla i hra "Až přijde Komenská", kterou jsem neznal a jíž jsem se trošku bál. Nakonec mě moc bavila i ta.
Tohle prostě nemůže být nic jiného než 5/5. 100% Doporučuji!

Kniha Povídky aneb Nechci slevu zadarmo! v seznamech