Povídky psané pod vlivem extáze přehled
Fréderic Beigbeder
Velmi vtipné a velmi kontroverzní povídky, působící místy až šíleně, jako by je autor skutečně napsal pod vlivem extáze, taneční drogy nebo také "pilulky lásky", módní v 80. letech. Beigbeder si nebere servítky a vysmívá se úplně všemu: slavným spisovatelům, princezně Dianě, zbohatlíkům, nesmělým mládencům chtivým sexu i zoufale zamilovaným nešťastníkům. Jeho vypravěči mají neodolatelný šarm, a ačkoli je každá povídka napsána jiným stylem a zasazena do jiného kontextu, včetně parodie na postapokalyptickou budoucnost, společnou mají nadsázku, erotiku a to, že se nelze nesmát nahlas.... celý text
Literatura světová Povídky
Vydáno: 2012 , Fra (Agite/Fra)Originální název:
Nouvelles sous ecstasy, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Povídky psané pod vlivem extáze. Přihlašte se a napište ho.
Upřímně, nepřečetla jsem to slovo od slova. První povídka mne udivila nekončícími, ač někdy zajímavými otázkami. Jinak proč ne, číst se to dá.
Zajímavý povídkový výlet do světa drog, ale možná i díky této knížce na extázi asi nikdy nesáhnu.
Kniha Povídky psané pod vlivem extáze v seznamech
francouzská literaturaAutorovy další knížky
2017 | Oona & Salinger |
2005 | Láska trvá tři roky |
2003 | 99 franků |
2012 | Povídky psané pod vlivem extáze |
2004 | Windows on the World |
Šílená jízda, nekonečný večírek a hlavně bolavé procitnutí z nočního rauše. Asi to v nenší či větší míře zná každý, v povídkách se dostáváme až do extrémních situací a tu kocovinu jsem pocítil až skoro fyzicky.