Povím o tobě hvězdám přehled

Povím o tobě hvězdám
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528434/bmid_povim-o-tobe-hvezdam-657efdd236ed1.png 4 9 9

Po smrti své sestry touží gymnazistka Astrid po jediném – opustit své rodné maloměsto. Po maturitě se společně se svým dobrým přítelem ze školy rozhodne uskutečnit svůj plán – vypravit se na cestu a nechat za sebou všechny své dosavadní starosti a životní peripetie. Na své putování přizvou i kamaráda, s nímž se seznámili teprve nedávno. V podstatě hlavně díky němu se jejich sen daří proměnit ve skutečnost. Čas, který spolu stráví, s sebou přinese řadu silných zážitků, díky nimž se Astrid, Vejce a Pluto sblíží a jejich vzájemné vztahy se nečekaně mění. Román Řeknu o tobě hvězdám není jen příběhem o síle přátelství a moci lásky. Je to také vyprávění o odhodlání mladých lidí, kteří se navzdory příkořím osudu a tragickým životním zkušenostem usilovně snaží nalézt své štěstí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Opowiem o tobie gwiazdom, 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Povím o tobě hvězdám. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

Erra
07.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Musím ještě dodat, že se mi to zdá jak vykrádání hvězdy nám nepřáli. Lehký náznak začíná už v samotném názvu knihy. Později se dostáváme k výletům co musí být zrušeny a dopisování knih. Párkrát jsem zaznamenala, že tam padla i dost podobná věta...například ,,deprese je vedlejší účinek léků, já si myslím, že je to vedlejší účinek umírání" v této knize je to zmíněné jako ,,je to vedlejší účinek léků, mě to připadá, že je to vedlejší účinek vytrácení. Podoba až moc velká, abych věřila, že je to omyl.

Erra
07.07.2024 4 z 5

Moc nečtu knihy s takovým koncem, ale osobně se mi to líbilo. Bylo to lehce poetické, nebylo to psané z pohledu někoho, ale zároveň ano. Zvláštní styl psaní, ale musím říct, že doporučuji.


TinaBookBlog
16.06.2024 3 z 5

Astrid, po smrti své sestry, spíše jen přežívá. Přišla o velmi blízkého člověka. Po maturitě se tedy se svým dlouhodobým kamarádem Vejcem a kamarádem novým, Plutem, rozhodne cestovat. To jim moc dlouho nevydrží a jsou nuceni se vrátit.

I když je vám ztráty Astrid líto a doufáte, že se bude cítit lépe, na kvalitě knihy to samozřejmě nepřidá. Část o ztrátě a cestování zachytává náročná témata, která jsou ale zpracovaná velmi povrchně a ne moc dobře. Zároveň je zde mnoho naprosto nesmyslných částí (co třeba finanční stránka absolventů?) a chybějících informací. Opravdu mi to přišlo nesmyslné a čekala jsem na nějaký zvrat.

Druhá část knihy se opět zabývá náročnými tématy jako je smrt, ale tentokrát je to zpracováno velmi citlivě a dojemně. Zároveň je zde silným prvkem naděje.

Autorku neznám a tato kniha je její debutovou, tak snad ty další jsou lepší.
Jedná se o YA, tak třeba to někoho zaujme více než mě.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)

26.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Povím o tobě hvězdám v seznamech

v Přečtených11x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x