Nemrtvá inkvizice přehled
Jan Urban
Pragocalypsa série
Svět se změnil k nepoznání a s ním i srdce Evropy. Dimenzionální trhlina sice byla za vysokou cenu uzavřena, ale tím rozhodně nic neskončilo. Po Čechách stále běhá bezpočet nestvůr, které je třeba zlikvidovat, aby mohl být nastolen nový řád věcí a lidská společnost zažila kýžené zmrtvýchvstání. K němu nakonec dojde, i když ne tak jak bylo plánováno… Do pohybu se totiž daly události, se kterými nemohli počítat ani Rafaelovi řeholníci. Ti brzy zjistí, že musejí bojovat nejen se zaběhnutými netvory a zrádcem ve vlastních řadách, ale především s nespočitatelnými hordami nemrtvých, kteří rozsévají smrt, kam přijdou. V této nehostinné atmosféře se ale dějí i malé zázraky. Anebo možná ne? Marika při své cestě zpátky na stanoviště Beta potká někoho, o kom si myslela, že už ho nikdy neuvidí. Brzy si však všimne, že se ztraceným řeholníkem něco není v pořádku. Jsou to všechno jen náhody, anebo jde o předzvěst něčeho daleko horšího?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nemrtvá inkvizice. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Bohužel se nedá ubránit dojmu, že autor je fanouškem espéďáků, už jsem jen čekal, že odněkud vyskočí Okamura a zázrakem všechny zachrání.Nicméně katany už obsadil Rafael, tak tu pro něj naštěstí nezbyl prostor.Republika je dost v hajzlu, když už i Babiš žere granule pro kočky, všude mraky zombie a apokalypsa stále v plném proudu běží.Vyvyan stále bez paměti, ale do řeže se zapojí nakonec i jen s zubatou Julčou, aby ho na konci navštívil jeho starý známý, též padlý anděl z trochu nižších sfér.Poslední díl bohužel nemám, tak snad se časem dozvím, jaké bude velké finále.
Nejakčnější díl série. Příběh rychle a přirozeně ubíhá. Některé části byly možná až trochu moc přitažené za vlasy.
Plynulý děj a více prostoru všem postavám. Dobře vykreslená psychologie postav a jejich pochopitelná postupná změna spolu s dějem - postavy se vyvíjejí a mění. Především mladá Eliška, kterou celá situace musí logicky zasáhnout nejvíce.
Kniha Nemrtvá inkvizice v seznamech
sarkasmus černý humor česká fantasy dark fantasy příšery, monstra ironie
2014 | Strážci brány |
2021 | Zloděj osudů |
2014 | Krev padlých andělů |
2015 | Dědictví zkázy |
2016 | Nemrtvá inkvizice |
Na téhle sérii je nejlepší to, že autor si tu apokalypsu narval do obecně známých hradů a na Kokořínsko, které je ode mě coby kamenem dohodil. A zároveň se to i suprově čte, i když těch popkulturních odkazů tu oproti prvním dílům, řekl bych, je výrazně méně. Jinak se ale jedná o naprosto poctivou zábavnou výplachovku, která mě bavila od začátku do konce. Jsem zvědavý na finále.