Prasa přehled
Ivan Kučera
Románové spracovanie najlepšej trilerovej poviedky roka. Tvrdé ako rana kladivom do hlavy. Ostrý Pichliač je na prvý pohľad dedina ako každá iná. V skutočnosti je plná temných tajomstiev a žeravých uhlíkov, ktoré môžu kedykoľvek prepuknúť v ničivý požiar. Zatiaľ je pokoj, ale veliteľ obecnej polície Enzechštejn tuší, že je to ticho pred búrkou. Do hlbokých lesov, ktoré sú všade naokolo, odchádza mladý muž spáchať samovraždu. Vodca miestnej problémovej rodiny začína vidieť na červeno. Starý sedliak práve umrel a zanechal na svete obrovské prasa. Prasa, ktoré hladuje. Ktoré bolo zvyknuté na žrádlo. A je ochotné spraviť čokoľvek pre to, aby zasa malo plný bachor.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prasa. Přihlašte se a napište ho.
Výborný hororový thriller, ktorý je šokujúci, netradičný ako aj nečakaný s pár zaujímavými zvratmi. Oproti poviedke Prasa je román samozrejme prepracovanejší, psychologicky hlboký, zaujímavejší a v neposlednom rade hororovejší. Ivan vie ako vykresliť atmosféru a strašidelné situácie, ktoré sa nečítajú ľahko. Odporúčam a naparujem plný počet.
Na Slovensku a hlavne v slovenských reáliach učite vzniklo pár naozaj kvalitných hororov, no nie je ich veľa. Toto určite nie je a nebude jeden z nich. Autor sa snaží vytvoriť - ani neviem čo, nejaké svoje detektívne univerzum s nadprirodzenými prvkami, ktoré však škrípe a nedáva logiku. pár kvalitných pasáži s budovaním napätia to nezachráni.
Kniha Prasa v seznamech
2022 | Ďáblův hřbet |
2016 | Obchádza nás temnota |
2019 | Prasa |
2014 | Lesy |
2013 | Kozí ľudia |
Úplná spokojnosť ! Kniha sa číta skoro sama. Pôvodnú poviedku som nemal možnosť prečítať, ale dovolím si povedať, že zážitok zo samotnej knihy nebol nijako ovplyvnený. To že prasa nedostalo priestor ktorý zrejme mnohí očakávali podľa mňa vôbec nebol problém. Jasne, že podľa námetu to pokojne mohol byť aj poriadne šťavnatý gore príbeh, ale Ivan umne spracoval prvotnú ideu do pútavého príbehu s atmosférou a potrebnou dávkou napätia. Jeho cit pre prostredie, atmosféru a postavy sa tu prejavil viac ako dostatočne. Kniha je kompozíciou podaná jednoducho, priamočiaro a dej ubieha rýchlosťou TGV, naozaj som mal problém knihu odložiť, a v podstate som ju dal na jeden záťah.
PS. Pobavil ma ten Ružomberok - žeby cameo za cameo ? ale možno si len domýšľam, to čo tam vôbec nie je.. :)