Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih přehled
Matthew Perry

Hvězda oblíbeného seriálu Přátelé nás ve svém otevřeném, vtipném a nesmlouvavě upřímném životopise zavede nejen do zákulisí natáčení legendárního sitcomu, ale i vlastního boje se závislostí. Matthew Perry nechává ve svém výjimečném životním příběhu čtenáře nahlédnout do nahrávacího studia nejúspěšnějšího komediálního seriálu všech dob a zároveň se otevřeně svěřuje se svým bojem se závislostí. Jedinečným stylem, s bezmeznou upřímností a svým typickým humorem barvitě líčí podrobnosti z celoživotního zápasu se zdravotními problémy a odhaluje, co k nim přivedlo člověka, kterému alespoň na první pohled nemůže v životě nic chybět. Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih je nezapomenutelný osobní příběh, ve kterém autor sdílí nejintimnější podrobnosti o ztracené lásce, o nejtemnějších hodinách svého života a o těch nejlepších přátelích. Neotřesitelně upřímná, dojemná a zároveň vtipná – autobiografie, na kterou nejen fanoušci seriálu Přátelé netrpělivě čekali.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry Umění
Vydáno:Originální název:
Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih. Přihlašte se a napište ho.

Knihu jsem poslouchala v audio verzi skvěle namluvené Alešem Procházkou. Dovoluji si říct, že četba knihy by pro mě nebyla ani zdaleka tak zajímavá jako její poslech. Pan Procházka jí však svým hlasem vtiskl něco navíc, něco kouzelného, co mi při poslechu připomínalo Matthewovu nejznámější roli, Chandlera Binga, kterého na několik epizod Aleš Procházka i daboval. A asi právě proto, že celý poslech doprovázely Chandlerův humor, ironie a sarkasmus, byla pro mě kniha nakonec stravitelná a místy i zábavná. Jinak se jedná o těžké vyprávění o životě člověka, který prakticky celou dobu bojuje proti svým závislostem. Někdy se mu nad nimi podařilo na chvíli vyhrát, ale ve výsledku jim znovu propadl – o to mrazivější to je, když si uvědomíte, jak tento slavný herec zemřel. Přišlo mi, že byl Matthew Perry velmi osamělý člověk, který nebojoval jen se závislostmi, ale hlavně sám se sebou a s nabytím své vlastní sebehodnoty. Je až lítostivé, jak může být člověk nešťastný, i když ho zná celý svět a má za sebou zástupy fanoušků.

No, asi jsem čekala trošku jiný druh biografie.
Celou knížku čteme jen o drogách, alkoholu a prášcích na bolest. Částečně za to mohou jeho rodiče - podle autora.
Vlastně je to takové kolečko o tom, kdy byl čistý, kdy chlastal a trávil dovolenou na odvykačkách všude možně.
Zbytek knihy je minimum o dětství, o ženách se kterými měl sex a o pár seriálech či filmech. Kdo se těšil na větší rozepsání se o Přátelích, tak bude zklamán, neboť je tam toho poskrovnu.
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (2. týden)
17.01.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (1. týden)
11.01.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„"Závislost je jako Joker. Nechce nic jiného, než aby celý svět pohltily plameny."“
Ocenění knihy (1)
2022 -
Český bestseller
(Biografie)
Kniha Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih v seznamech
v Přečtených | 1 672x |
v Mé knihovně | 439x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Bylo to čtivé, smutné, nepochopitelné... smutný život, se kterým se Perry nedokázal poprat. A i když si v posledních letech uvědomil, co všechno se stalo, dokázal si přiznat své problémy a nevinit za ně ostatní, došel k prozření, že peníze a sláva nejsou všechno, přesto všichni víme, jak to dopadlo. Opravdu smutný život....