Mŕtvy do súmraku přehled

Mŕtvy do súmraku
https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91307/mrtvy-do-sumraku-91307.jpg 4 514 514

Pravá krev série

Život v ospalom južanskom mestečku Bon Temps narušia dve udalosti – záhadná vražda mladej ženy a príchod upírov, ktorí sa tomuto miestu dosiaľ vyhýbali. Mladá čašníčka Sookie Stackhousová si nemohla vybrať lepší čas, kedy si s jedným z nich začať! Po prvej vražde však nasleduje druhá a tretia. Vrah si očividne vyberá obete podľa rovnakého kľúča. Sú to mladé dievčatá, ktoré pracujú ako čašníčky alebo predavačky a občas si rady zašantia s upírmi. Opis sa dokonale hodí aj na Sookie... V kolotoči ľúbostných dobrodružstiev, bojujúcich upírov a rastúceho napätia Sookie okrem mocného priateľa pomáha aj jej nevšedná schopnosť čítať ľudské myšlienky. O upíroch sa dozvie veľa: či im naozaj chutí cesnak, ako často sa holia, ako milujú, ale niektoré tajomstvá sa rozplietajú veľmi pomaly...... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Ikar (SK)

Dead Until Dark, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mŕtvy do súmraku. Přihlašte se a napište ho.

šlejfířka
01.12.2024 5 z 5

Oddechové čtení a líbí se mi víc než seriál.

Thalin
11.08.2024 3 z 5

Seriál jsem viděla a tak mě zajímala předloha. Nečekala jsem žádné literární dílo, přeci jen ani seriál není pecka kinematografie, ale tohle mi přišlo dost průměrné. Styl psaní je dost jednoduchý, místy se i střídá použitý čas a některé myšlenkové pochody Sookie byly prostě divné. Chápu, že to má být spíš romanticko-fantasy oddechové čtení, ale v mnoha ohledech to bylo dost ploché. Hlavně teda charaktery.
Ty mi kupodivu přišly v seriálu vykreslené lépe. Třeba sourozenecký vztah Sookie a Jasona nebo v baru.
Seriál si taky něco přidal a mnohem víc se soustředil i na ostatní postavy.
Třeba mě překvapilo, že tu nefiguruje Tara a spousta dalších. Vše se točí čistě jen kolem Sookie a ta tu působí jako mnohem naivnější a dětinštější slípka než v seriálu a docela mě štvala. Zkrátka typická hloupá blondýnka. Zkrátka takové oddechové a velice nenáročné čtení. Jedna z mála výjimek, kdy je televizní verze lepší.

Artep071
05.05.2024 3 z 5

Po bratrstvu černé dýky je to takový zvláštně slabší odvar a uvidíme jak to bude pokračovat :)

Ocenění knihy (1)

2002 - Anthony Award (Best Paperback Original)

Kniha Mŕtvy do súmraku v seznamech