Prázdné sliby přehled

Prázdné sliby
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485280/bmid_prazdne-sliby-YqU-485280.png 4 527 527

Prázdné sliby série

1. díl >

Brie víly nenávidí a odmítá s nimi mít cokoli společného, i kdyby to mělo znamenat, že bude hladovět a žít na ulici. Ale když je její sestra prodána sadistickému králi dvora temných víl, aby tak splatila dluh, udělá Brie cokoli, aby ji získala zpátky. Klidně uzavře dohodu s králem samotným: ukradne pro něj tři kouzelné předměty ze Světlého dvora. Získat přístup mezi světlé víly, to se však snadněji řekne, než udělá. Brie má jedinou možnost: bude předstírat, že je potenciální nevěstou prince Ronana. Brzy se do něj však doopravdy zamiluje. Je ale odhodlaná nenechat se rozptylovat tím, co jí říká srdce, a přijme pomoc od skupinky odpadlíků z řad temných víl, kteří mají vlastní tajné cíle. Brie tak začne trávit spoustu času s jejich záhadným vůdcem Finnem... odolávat jeho svůdnému šarmu není o nic snadnějši. Brie je teď chycena mezi dvěma nebezpečnými dvory a musí se rozhodnout, komu věnovat svou věrnost a své srdce. Zvolí si správně?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

These Hollow Vows , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prázdné sliby. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (126)

hlupec
včera 2 z 5

Z mého pohledu jde o obyčejnou vykrádačku, která nepřínáší nic navíc. Bavilo mě to tak napůl, druhý díl jsem ale přečetla také, takže absolutně otrávená jsem z toho nebyla. Nenadchla mě hlavní hrdinka a vůbec jsem neměla chuť jí fandit.
Neurazí, nenadchne ... možná jsem si místo toho měla potřetí přečíst Dvůr mlhy a hněvu :D

Knihomolka_176
14.05.2024 4 z 5

Podle recenzí jsem čekala mix Dvorů a Selekce a to přesně jsem vlastně dostala. Hlavně ze začátku mi ty silné podobnosti vadily, ale později jsem si zvykla a uvědomila si, že je tu spousta věcí, které jsou originální.
Milostný trojúhelník, to je moje. Už podle obálky je vám jasné, že tam bude, a byl skvělý! Princ Ronan byl milý, hodný a okouzlující a udělal by cokoli, aby s ním Brie navázala pouto. Zároveň byl ale úzkostně starostlivý a bojácný. Naopak Finn, právoplatný dědic trůnu Temného dvoru, byl tajemný, děsivý a jiný než kdokoli, koho Brie kdy poznala.
Oba dva mají obrovský potenciál, který doufám, bude víc využit ve druhém díle, na který se vrhnu hned. Doufám, že si tam té romantiky užiju víc, ale tenhle díl byl perfektním startem.
Vílí svět byl zajímavý, ale hodně podobný ostatním fantasy příběhům, ale to mi vlastně ani tolik nevadí. Alespoň jsem se snadno zorientovala.
Takže za mě perfektní start do fantasy duologie se zajímavým světem, dobře vykreslenými postavami, milostným trojúhelníkem a fakt nečekaným koncem!


petitsoleill
24.04.2024 2 z 5

Krásný případ, kdy vám obálka knihy prozradí obsah a nepřinese nic navíc. Prý must read pro fanoušky Dvora trnů a růží a Krutého prince. Doslova. Taková pěkná vykrádačka se zcela předvídatelnými "zvraty". Kdyby mi bylo 15 let a ani jednu z výše uvedených knih bych ještě nečetla, hodnotila bych lépe.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021


Citáty z knihy (2)

Opatrně, princezno, soustřeď se na magii. Až se odsud dostaneme, můžeš si zase začít představovat všechny způsoby, kterými chceš, abych se tě dotýkal.


Když si domů pozveš zlodějku, věřit jí nemůžeš nikdy.


Ocenění knihy (1)

2021 - HumbookAwards (nejlepší romantická linka)


Kniha Prázdné sliby v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených656x
ve Čtenářské výzvě67x
v Doporučených49x
v Knihotéce323x
v Chystám se číst347x
v Chci si koupit127x
v dalších seznamech6x