Pražská defenestrace 23. května 1618 přehled
Pavel Kosatík

Při pražské defenestraci byli roku 1618 z oken pražského hradu vyhozeni královští místodržící, což zahájilo stavovské povstání a tím i třicetiletou válku. Příběh defenestrace, podaný způsobem, jaký v učebnicích nenajdete, vychází ke 400. výročí této historické události.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pražská defenestrace 23. května 1618. Přihlašte se a napište ho.

Skvělá útlá kniha, která pojednává o zásadní události českých dějin (i když se jedná o smutnou událost - tedy pro český národ) ... Některé události jsou i v podobě komiksu ... Konečně jsem plně pochopila podstatu přezdívky Fridricha Falckého ... Rozhodně. To byla zajímavá kniha k přečtení...

Zajímavá a poučná kniha. Koupila jsem si ji proto, že mě téma třicetileté války a Bílé hory velmi zajímá, ale přednostně jsem si ji přečetla hlavně kvůli tomu, že se mi krásně hodila do Čtenářské výzvy. Každopádně jsem se z knihy dozvěděla některé další věci, o kterých jsem dosud netušila, a taky pár podrobností ohledně začátku války.
Knižní novinky (7.5. - 20.5.)
07.05.2018
Knižní novinky (23.4. - 6.5.)
23.04.2018
Kniha Pražská defenestrace 23. května 1618 v seznamech
v Mé knihovně | 31x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2012 | ![]() |
2018 | ![]() |
2009 | ![]() |
2010 | ![]() |
2009 | ![]() |
Velice povedené dílo a to po všech stránkách. Pokud někdo stále plave ve faktech ohledně stavovského povstání, které završila katastrofa na Bílé Hoře, lze mu tuto knížku víc než doporučit. A k tomu navíc ty nádherné a trefné ilustrace? Nelze říct nic zlého. Kniha bude mít své pevné místečko v mé historické knihovně vedle dalších titulů pojednávajících o této rozporuplné době.